Košarica Narudžba

Ispravno usmjerena koncentracija čini čuda

06.02.2012
M. Šimović
Kada dižeš utege bilo zbog veličine mišića ili zbog snage, način na koji se fokusiraš pri svakom ponavljanju imat će veliki utjecaj na tvoje rezultate.

Istraživanja

Znanastvenici iz Velike Britanije proveli su istraživanje s dizačima utega  koji su radili (za potrebe istraživanja) 10 pregiba bućicama na tri različita načina. Prvi način je bio da vrše pregib na način kako to inače rade. Drugi način je bio da se koncentriraju na kontrakcije mišića. Treći način je bio da se koncentriraju na pomicanje težine.

Otkrića

Pokazalo se da kada su se vježbači koncentrirali na kontrakcije mišića, aktivnost bicepsa je bila 20% veća nego kod njihovog uobičajenog načina vježbanja. Kada su se koncentrirali na pomicanje težine utega, njihova snaga se povećala za 10% nego kod njihovog uobičajenog načina vježbanja.

Zaključak

Koncentracija je ključna kod vježbanja s utezima. Ključ je  u tome da se koncentrirate ispravno s obzirom na vaše ciljeve.

Savijet

Kada radite s velikim težinama, kada želite raditi na snazi, koncentrirajte se na samo pomicanje utega. S druge strane, kada radite s manjim težinama, fokusirajte se na kontrakcije mišića. Ovo će poduprijeti mišićnu aktivnost ciljanog mišića što će uvelike pomoći da se osigura veći rast tog mišića.

Izvor: flexonline.com

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

Leon_grubisic

08.06.2013 u 19:25:13

Kako se misli na kontrakcije mišića?


PREPORUČUJEMO