Košarica Narudžba

Moć češnjaka!

02.09.2010
M. Šimović
Smrdljiva ruža, kako češnjak obično nazivaju, se pokazao kao odličan podizač testosterona glavnog hormona koji potiče rast mišića i povećanje snage. Češnjak također ima jednu zanimljivu dodatnu odliku-pokazano je da smanjuje razinu kortizola.

Kortizol je katabolični hormon koji djeluje na suprotan način od testosterona. Ta dva hormona se zapravo natječu za djelovanje na istim stimulirajućim mjestima unutar mišićne stanice. Kortizol izaziva raspadanje mišićnog proteina. Pošto češnjak stimulira testosteron i inhibira kortizol ima veliki potencijal kao anabolni agens.

Možda je to razlog zašto je u profesionalnom bodybuildingu toliko natjecatelja talijanskog porijekla-Kevin Levrone, Franco Columbu, Lou Ferrigno i Mike Matarazzo, da navedemo samo nekoliko od njih. Dakako, postoji bolji način da se dođe do češnjaka u puno aktivnijoj formi nego što je to u maminom umaku.

Pokušajte uzimati suplemente koji imaju u sebi bar 4 miligrama alicina (aktivni sastojak u češnjaku), 2 mg ujutro i 2mg poslijepodne. Ovaj način uzimanja češnjaka bi trebao povećati razine testosterona u tijelu i blagotvorno djelovati na vašeg trening partnera koji će vam biti zahvalan što ne uzimate sirovi češnjak.

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO