Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €
AKCIJA! 10kg WHEYA za samo 139€! Prikaži ponudu →

Poziranje nije prenemaganje

Bodybuilding i fitness | 27. Travanj 2016. 4 minuta

Približava se vrhunac ovogodišnje sezone natjecanja na ovim prostorima. Državna prvenstva, regionalni kupovi i sva ostala događanja uskoro će istjerati sve bildere na pozornicu. Neki će tamo pozirati, a drugi se prenemagati...

Što to znači?

Ne mogu dovoljno puta naglasiti važnost pozinga - pa ni neću! Jer eto, pisao sam o tome nekoliko puta, tko je nešto pokopčao, pokopčao je, tko nije, i dalje se piga na neusklađene taktove pjesama koje mu je prijatelj skinuo dan prije i hitro pržio na CD u svim formatima.

Za one koji znaju da pozirati treba vješto, evo par kratkih smjernica koje će pomoći efikasnosti i prepraviti eventualne pogreške tijekom nastupa. Bilo da se radi o tehničkim problemima ili onim osobne prirode.

1. Odradite to kako ste isplanirali

Vi na bini, a muzika krepala. CD nije dobar, umro zvučnik- crko maršal. Nešto se dogodilo i sad nemate više glazbenu podlogu. Možda se to dogodilo u pola pjesme, a možda odmah na početku - trik je naravno u hladnoj glavi. Niste odgovorni za to, možete nekoga špotati poslije, ali na bini, Vi ste profesionalac i startate pozing kao da se ništa nije dogodilo. Započinjete po planu, prebacujete se kao da muzika svira, slušate sve u svojoj glavi baš kao onda kada ste vježbali. Publika će znati nagraditi pozera bez obzira ima li u pozadini orkestar ili grobnu tišinu. Tijelo može reći više od muzike, zato je ona podloga pozingu, a ne obrnuto.

2. Improvizacija, ako je prisutna, mora biti neprimjetna

Ovo je za sve one momke koji dođu na binu sa "lako ćemo stavom". Znaju izvesti neke poze, nešto su i uvježbali, pa ćemo sada na "ho ruk" odraditi točku koja će, dao Bog, zadiviti masu okupljenih. Krenuli ste, napravili ste dupli biceps, spremate se na prijelaz u prsa sa strane i zatim planirate kleknuti na pod. Super! Gledate li u sudce, ili očima zvrndate okolo gotovo kao da tražite iduću pozu negdje u zraku? Jeste li možda ruke zaustavili u pola pokreta i vratili ih nazad ili napravili nešto drugo? Odrađujete li dupli lat već treći put u 40 sekundi? Sve su to dobri znakovi da ste došli na binu sa mantrom "Dat će Bog". Nemojte da samo on daje, dajte nešto i Vi, sudcima je teško vrednovati božanske intervencije!

3. Krećite se

Bodybuilding je sličan kiparstvu, ali to ne znači da se Vi morate ukipiti nasred bine i pustiti korijenje. Budite intrigantni i mobilni na pozornici. Pomaknite se ulijevo, napravite dramatičniju tranziciju u bočnu pozu udesno - kleknite za prsa sa  strane, stanite u raskorak za Mantice pozu, uzdignite se za Olivinu Victory pozu. Možda je opus poza nešto siromašniji ili neuvježbaniji, ali svakako će izgledati znatno bolje ako ste umjetnost u pokretu, nasuprot ukočene statue.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Amino Liquid 1000ml Energybody

26,50 €

199,66 kn

-27%
Platinum Mass 1000g
Platinum Mass 1000g

★★★★★

9,90 €

74,59 kn

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,50 €

Nim Prah (Neem powder) 150 g

6,50 €

48,97 kn

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

19,97 kn

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

W.M.B. Amino 6300 350 tableta

20,00 €

150,69 kn

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

63,29 kn

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

120,55 kn

Teething Kids_kapi

16,00 €

120,55 kn

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

powered by kanuni