Košarica Narudžba

Prvi dani teretane - 2 naputka

17.02.2015
Luka Kuhar
Kako se približavaju topliji dani tako se i teretane napune novim članovima. Vraćaju se stare iskusnjare, kampanjci, ali i vikend ratnici.

Bilderi s ponosom upisuju još jednu godinu otkako su postali inventar svog lokalnog gyma, a pojavljuju se i potpuno novi članovi...za njih imamo dva naputka.

1. Asistencija trenera je besplatna, koristite ju!

Osoblje teretane nalazi se u njoj kako bi pomoglo vježbačima pri izvođenju treninga, olakšalo im aktivnosti s utezima i generalno pripazilo da se netko od okupljenih ne povrijedi. Sve to Vašeg trenera u službenoj majici fitness centra čini idealnom osobom za Vaše prve korake u teretani. Možda ste čitali nešto o treningu na internetu ili u litereturi, možda ste pogledali desetke tutoriala na youtube kanalima kako bi u teretanu došli maksimalno upućeni, ali gledati kako netko radi čučan sa 100kg nije u istoj razini kao da samo šipku pristavite na trapez. Svi smo imali nekoga da nas nauči hodati kako treba, isto nam je važno i za pravilne treninge. Ako nešto nije jasno, mahnite gospodinu ili dami koja radi u centru i ne libite se zatražiti pomoć. Bolje modrica na egu, nego noga u gipsu.

2. Radimo SVE

Iako je SVE jako popularno na društvenim mrežama, SVE u teretani nije nužno najpametniji potez. Sustavni program treninga nije bez vraga, niti su mišićne skupine raspoređene po danima u tjednu i kod najvećih profesionalaca samo zato jer im je to fora. Mnogi od nas su svoje prve dane u teretani proveli radeći sve i svašta na krivi način, neki pamte istegnuća, povrede, a drugi upale kakve nisu mogli zamisliti. Nemojte bombardirati svoje tijelo sa svime što vidite u teretani, potegnuti svaku sajlu, dignuti svaki uteg, povuči svaku spravu. Razradite plan, znajte kako želite izgledati i prema tome optimizirajte program u koji vjerujete. Ako ćete svaki dan u teretanu doći kao Conan Barbarin i odraditi sve što vidite, nakon 2 dana završavate s teretanskom karijerom i selite "što je meni ovo trebalo" krajeve. 

Stoga pamet u glavu i utege u ruke. Krenite graditi tijelo pametno i uporno, rezultati neće izostati ako će Vam i mudrost biti spotter 

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO