Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Vježbanje u paru - da ili ne?

Trening | 27. Siječanj 2023. 7 minuta

Tvoja bolja polovica i ti uživate u treniranju i slažete se da vježbanje čini dan boljim. Možda bi trebali početi razmišljati o treniranju zajedno! A možda, ponekad, to i nije tako dobra ideja. Idemo pogledati o čemu se točno radi.

Jedna od boljih stvari u životu upravo je pronalaženje srodne duše. Kada tvoja bolja polovica ima iste ili slične poglede na život, a pogotovo hobije, stvarno se lakše živi. Tim više ako u tvom životu vježbanje igra veliku ulogu, ako ti bez toga dan nije potpun i smatraš to hvale vrijednom aktivnosti koju u određenoj mjeri preporučaš svima. Ako s druge strane naiđeš na interes i kimanje glavom, možda trebaš razmotriti zajednički trening. Ništa definitivno i trajno, ali vrijedi probati.

Zajednički trening

zajednički trening

Takva vrsta zajedničkog druženja doista pomaže parovima da se dodatno zbliže i povežu u svojoj vezi kao takvoj. Ne, možda ti prizor tvoje djevojke na kvadriceps ekstenziji, s očima koje samo što ne iskoče, nije naročito privlačan, ili s druge strane njoj tvoje čudovišne grimase na čučnju nisu jednake zovu ljubavi, ali tu ste zbog istih ciljeva i namjera, ugodnije se osjećate kada jedno drugo možete vidjeti i u takvom izdanju, motivirane, ali pomalo i izmučene treningom. 

Također, ako zajedno trenirate, onda imate iste termine i rasporede. Ne treba to biti nužno poptuno identičan trening i zapravo će rijetko kada bili, ali ako ste dogovorili tenirati noge četvrtkom navečer onda oboje znate gdje se i kada trebate pojaviti. Zašto je ovo dobro? Jer si možete pomoći ako negdje zapne po pitanju motivacije.

Odmah prepoznajte radi li se o jednostavnoj nemogućnosti koja je stvarna, ili malim izlikama, gubitku volje kojem samo treba nešto podrške i već se lakše živi. Mnogo puta to djeluje i kao sjajna preventiva jer nije isto preskočiti trening tako da se oko toga dogovoriš sam sa sobom u vlastitoj glavi, nasuprot situaciji u kojoj moraš uvjeravati drugu stranu da ''ne možeš''. Izgubi se i volja za muljanjem.

Trening u parovima

trening u parovima

Što se samog treninga tiče on je sjajan za stvaranje timske atmosfere, suradnje, komunikacije i zajedničkog djelovanja. Ne treba vam učeni psiholog da u svemu tome prepoznate važne osobine svake kvalitetne veze, ali i svakog dobrog treninga u dvoje. Bilo da si pomažete pri stavljanju tereta na spravu i odlaganju utega, donosite vodu, brojite ponavljanja, spotirate ili pazite na tehniku, povezani ste kao tim koji stremi željenim rezultatima. Znate da možete računati na tu osobu, da je tu uz vas, i samim time gradite jači temelj za ostale životne situacije. 

Naravno, to je i sasvim praktičan način za provođenje vremena zajedno. Često nam rasporedi znaju biti krcati obvezama i ponekad je teško pronaći kvalitetno vrijeme za druženje s osobama do kojih nam je stalo - pa zašto ne spojiti ugodno s korisnim. Ne, ne želim vam ovdje reći da ste s jednim ili dva treninga ''odradili'' neku kvotu druženja, ali itekako mislim na to da će vam oboma biti drago što se i na taj način možete vidjeti. Plus, znam da ovo dečkima zna biti važno - neće vam se toliko prigovarati oko vježbanja i čestih odlazaka u teretanu ako i ona ide tamo s vama! Rekao bih - dvije muhe jednim udarcem, ali žena bi mi opalila šamar...

Šalu na stranu, spada to među općenito korisnija i produktivnija druženja koja zajedno možete organizirati. Trening može biti šarolik, prilagođen jednom jednoj, drugi puta drugoj strani. Od trčanja određenom rutom dok ne istrčite pet kilometara, planinarenja, biciklističkih utrka, sportova izdržljivosti ili podviga snage. Kada zajedno vježbate, zajedno ste zdraviji i kreativniji! Podižete jedno drugom samopouzdanje i smanjujete razinu dnevnog stresa. Još naravno i izgledate bolje. Udarna kombinacija!

Ugodno s korisnim

whey za nju i njega

E sad, u određenim slučajevima zajednički trening možda i nije najbolja ideja. Poglavito u onom bolnom očitom - kada netko nekoga mora forsirati na vježbanje. Vjerujte, druga vam strana to zamjeri. Ako dogovaranje odlaska u teretanu postaje svađa ili neka vrsta ozbiljnih pregovora, ako vaša bolja polovica jednostavno trenutno nema interesa i volje za vježbanjem, najgore što možete je biti tupavo uporan. Čak i da uspijete prisiliti osobu na trening nekoliko puta - postoji velika šansa da zamrzi takav oblik vježbanja jer joj je više-manje nametnut kao nužda, a ne uživa u njemu kao u kvalitetnoj rekreaciji. 

Još postoje i oni slučajevi kada već imate nekog trening partnera, trenera ili vrlo specifične ciljeve u teretani zbog kojih nemate baš vremena i pažnje za svoju bolju polovicu, pa se njoj čini da ju malo zapostavljate. Mahnete tu i tamo, ali zapravo kao da nije tu, a ona nema jednake obaveze, potraživanje i/ili entuzijazam vezan uz trening. 

A opet, možda to jednostavno volite raditi sami, predložili ste iz pristojnosti, iz istog se razloga pristalo i sada je to malo čudna atmosfera u kojoj nitko zapravo ne uživa. Ne brinite, smijete reći da bi to radije odradili sami jer možda s druge strane naiđete na olakšanje. Često si ljudi u tako nespretnim situacijama zapravo žele reći istu stvar, ali nikako da netko probije led.

U pravilu je zajednički trening sjajan način za druženje, rast i napredak zajedno, kako i fizičkom tako i u "društvenom" smislu, samo nemojte da bude isforsirano ili iz bilo kojeg razloga nametnuto!

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni