Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €
BESPLATNA DOSTAVA do 1.7. za SVE narudžbe koje idu na BOX NOW paketomat!

3 najbrža načina za gubljenje masnog tkiva

Savjeti | 01. Svibanj 2024. 4 minuta

Izgubiti višak masti nešto je što želimo brzo završiti. Donosimo 3 najbrža načina: HIIT, plivanje i kombinacija kardio i treninga s utezima.

Skidanje viška tjelesne masti prioritet je za mnoge, neovisno o tome žele li se brinuti o vlastitom zdravlju i kondiciji ili utjecati na izgled. Ovo su tri najbolje metode za učinkovito mršavljenje.

HIIT (Intervalni trening visokog intenziteta)

HIIT (Intervalni trening visokog intenziteta)

HIIT ili intervalni trening visokog intenziteta postao je popularan kao učinkovita metoda za sagorijevanje kalorija i skidanje tjelesne masnoće. Ovaj oblik vježbanja uključuje izmjenu kratkih naleta intenzivne aktivnosti s razdobljima odmora ili nižeg intenziteta. Ključ učinkovitosti HIIT-a leži u njegovoj sposobnosti da brzo povisi broj otkucaja srca i održi ga povišenim tijekom cijelog treninga, što rezultira većom potrošnjom kalorija i oksidacijom masti.

Načelo iza HIIT vježbi je tjeranje našeg tijela na maksimalan napor tijekom intervala visokog intenziteta, nakon čega slijede kratka razdoblja oporavka kako bi se omogućio djelomični oporavak prije sljedeće runde aktivnosti visokog intenziteta. Ovaj ciklus predstavlja izazov našem kardiovaskularnom sustavu, stimulira metabolizam te potiče gubitak masti tijekom i nakon treninga.

Ovi se treninzi mogu izvoditi u različitim kombinacijama i trajanjima kako bi odgovarale individualnim razinama kondicije i preferencijama. Za početnike se preporučuje započeti s kraćim intervalima i postupno povećavati intenzitet i trajanje kako se kondicija poboljšava.

Uključivanje HIIT-a u našu fitness rutinu relativno je jednostavno. Nastojte uključiti HIIT sesije 2-3 puta tjedno, isprekidane s drugim oblicima vježbi kao što su trening snage i kardio vježbe. Tipično HIIT vježbanje može trajati od 10 do 30 minuta, što ga čini vremenski učinkovitom opcijom za one koji imaju pretrpan raspored.

Plivanje

Plivanje

Plivanje se često smatra jednim od najučinkovitijih treninga cijelog tijela za gubitak masnoće. Ova aktivnost uključuje više mišićnih skupina istovremeno, pružajući sveobuhvatnu kardiovaskularnu vježbu dok zateže i oblikuje tijelo.

Jedan od glavnih razloga zašto je plivanje tako učinkovito za gubitak masnoće je njegov potencijal sagorijevanja kalorija. Snažno plivanje može sagorjeti značajan broj kalorija, što ga čini odličnim izborom za one koji žele skinuti neželjenu masnoću. Osim toga, plivanje potiče rast i razvoj mišića, osobito u rukama, ramenima, leđima i trupu.

Otpor koji pruža voda pojačava aktivaciju mišića, što dovodi do poboljšane snage i izdržljivosti tijekom vremena. Kako se mišićna masa povećava, metabolizam se ubrzava, što rezultira većom potrošnjom kalorija tijekom i nakon treninga plivanja.

Intervalni trening, u kojem se izmjenjuje plivanje visokog intenziteta i razdoblja oporavka, također može pomoći u povećanju sagorijevanja kalorija i potaknuti gubitak masnoće. Na primjer, krugovi plivanja s maksimalnim naporom u trajanju od 1-2 minute nakon kojih slijedi krug za oporavak sporijim tempom mogu pomoći u poticanju metabolizma i poboljšanju potencijala sagorijevanja masti.

Kombinacija kardio vježbi i vježbi s utezima

Tesla Creatine za jači i bolji trening

Kombinacija kardio treninga i treninga s utezima moćna je strategija za ubrzavanje gubitka masnoće i oblikovanje vitke, zategnute građe. Ovaj dinamički pristup iskorištava prednosti i kardiovaskularnih vježbi i treninga s otporom kako bi se maksimalno povećalo sagorijevanje kalorija, potaknuo metabolizam i očuvala čista mišićna masa.

Kardiovaskularne vježbe, poput trčanja, vožnje bicikla ili veslanja, ubrzavaju broj otkucaja srca i sagorijevaju kalorije tijekom vježbanja, pridonoseći trenutnom gubitku masnoće. S druge strane, trening otpora, koji uključuje dizanje utega ili korištenje otpornih traka, stimulira rast mišića i povećava brzinu metabolizma, što dovodi do dugoročnih prednosti gubitka masnoće.

Jedna od glavnih prednosti kombinacije kardio treninga i treninga s utezima je njegova sposobnost da ubrza metabolizam. Dok kardio sagorijeva kalorije tijekom vježbanja, trening s utezima gradi mišićnu masu, što zauzvrat povećava brzinu metabolizma u mirovanju. To znači da čak i kada miruje, tijelo sagorijeva više kalorija, olakšavajući tekući gubitak masti.

Trening otpora pomaže u očuvanju čiste mišićne mase uz gubljenje masnog tkiva. Kada je u kalorijskom deficitu, tijelo može razgraditi mišićno tkivo za energiju. Uključujući trening s utezima u svoju fitness rutinu, pojedinci mogu dati signal tijelu da daju prednost sagorijevanju masti nad razgradnjom mišića, čuvajući svoju teško stečenu mišićnu masu i postižući zategnutiji izgled.

Učinkoviti kombinirani treninzi često uključuju izmjenu kardio vježbi i vježbi s utezima unutar iste sesije. Na primjer, vježbanje može započeti 20-minutnim intervalnim trčanjem ili vožnjom bicikla kako bi se povećao broj otkucaja srca i sagorijevale kalorije, nakon čega slijedi niz vježbi otpora usmjerenih na glavne mišićne skupine, kao što su čučnjevi, iskoraci, sklekovi i veslanja .

Tri najbolja načina za gubitak tjelesne masnoće brzo - HIIT, plivanje i kombinacija kardio vježbi i vježbi s utezima - nude učinkovit pristup mršavljenju za one koji to žele. Bitno je odabrati metodu koja odgovara našim preferencijama, životnom stilu i ciljevima. Bilo da se radi o intenzitetu HIIT-a, plivanju ili raznovrsnosti kombiniranog treninga, pronalaženje pristupa koji je usklađen s individualnim potrebama može poboljšati pridržavanje i dugoročni uspjeh.

Ključno je ostati predan redovitoj tjelovježbi, održavati uravnoteženu prehranu nadopunjenu kvalitetnom suplementacijom te dati prioritet općem zdravlju i dobrobiti. Uključivanjem ovih praksi u naš životni stil, možemo krenuti na ispunjeno putovanje prema postizanju željene tjelesne kompozicije i uživanju u brojnim blagodatima poboljšane kondicije i vitalnosti.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni