Košarica Narudžba

Istina ili laž:udebljat ćeš se ako jedeš prije spavanja

03.06.2011
M. Šimović
Kada spavate vi u biti postite. Ako spavate dovoljno, 7-9 sati na noć, provodite dosta vremena bez hrane. Tijekom dana nikad ne biste proveli toliko vremena bez hrane ako hoćete dobiti na mišićnoj masi. Provedite više od par sati bez hrane i

nivo šećera u krvi će vam početi padati. Pošto vaš mozak može raditi samo na šećere (glukozu) vaše tijelo rastvara vaše mišiće. Pretvara aminokiseline u glukozu koju onda koristi vaš mozak. Drugim riječima, vaše tijelo jede vašu mišićnu masu kako bi nahranilo vaš mozak. 

Presuda: laž

Rješenje:

trebate jesti prije spavanja. Izaberite sporootpuštajući protein za to vrijeme. Proteinski shake koji sadržava kazein je dobar pošto omogućuje stalan dotok aminokiselina kroz 7 sati. To znači da snabdjeva vaše tijelo s aminokiselinama koje se pretvaraju u glukozu i čuvaju vaše mišiće dok spavate. Ako uzmete 40g proteina prije spavanja ne samo da ćete spriječiti raspadanje mišića, nego će dodatne aminokiseline stimulirati vaše mišiće na rast dok spavate.

Savjet:

jedite zdrave masnoće prije spavanja. kao što su dvije jušne žlice lanenog ulja, dvije jušne žlice maslaca od kikirikija ili malo mješanih oraščića. Ove zdrave masnoće će vam pomoći da još više usporite razgradnju proteina preko noći i da održite inzulinsku osjetljivost. Sporootpuštajuću ugljikohidrati, kao oni što se mogu naći u zobenim mahuljicama i integralnom kruhu, dobar su dodatak proteinima i zdravim masnoćama.

Sva ova prehrana će opskrbljivati vaš mozak sa glukozom čitavu noć i neće se pohranjivati u vaše masne naslage nego će biti potpuno iskorištena.

Izvor: flexonline.com

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO