Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Prednosti jutarnjeg treninga

Trening | 22. Svibanj 2023. 8 minuta

Rano buđenje i jutarnji trening može biti zastrašujući zadatak. Ali ima svoj niz prednosti zbog kojih je vrijedno truda. Jutarnji trening ne samo da vam može pomoći da ostanete fit i zdravi, već poboljšati vašu ukupnu produktivnost tijekom dana.

Jutarnji trening sjajan je način da započnete dan i iskoristite prednosti vježbanja. Ne samo da vam pomaže da ostanete u formi i zdravi, već također pruža brojne druge prednosti kao što su poboljšane razine energije, povećana produktivnost i bolja mentalna jasnoća.

Ranojutarnji treninzi

Ranojutarnji treninzi

Ranojutarnji treninzi mogu vam pomoći da steknete pozitivan način razmišljanja za dan koji je pred vama. Također može potaknuti vaš metabolizam, što vam pomaže da sagorite više kalorija tijekom dana. Osim toga, može poboljšati kvalitetu sna i smanjiti razinu stresa.

Rano buđenje radi tjelovježbe nije samo korisno za fizičko zdravlje, već i za mentalno zdravlje. Može vam pomoći razbistriti um i učiniti da se osjećate usredotočenije i produktivnije tijekom dana. Bilo da želite doći u formu, poboljšati cjelokupno stanje svog organizma ili se osjećati bolje tijekom dana, dodavanje jutarnjeg treninga svojoj dnevnoj rutini svakako je jedna od stvari o kojima bi mogli razmisliti.

Započinjanje dana jutarnjom rutinom treninga može imati mnoge prednosti za vaše zdravlje i dobrobit. Ranojutarnji treninzi mogu vam pomoći da dobijete energiju i motivaciju za dan koji je pred vama, a istovremeno vam pružaju izvrsnu priliku za izgradnju snage, izdržljivosti i fleksibilnosti. I ne samo to, nego uspostavljanjem redovite jutarnje rutine tjelovježbe također možete pomoći u smanjenju razine stresa i poboljšati svoje cjelokupno mentalno zdravlje, pomažući vam da postignete više svojih ciljeva i dostignete svoj puni potencijal.

Poznato je da ranojutarnji treninzi podižu razinu vaše energije, povećavaju budnost i pomažu vam da se bolje usredotočite na zadatke. Također vam pomaže u poboljšanju kvalitete sna i daje vam više vremena za planiranje dana koji vam predstoji.

Imat ćete više energije

Imat ćete više energije

Vježbanje ujutro ima mnoge prednosti koje vam mogu pomoći da postignete svoje fitness ciljeve i poboljšate svoju ukupnu izvedbu. Ne samo da ranije započnete svoj dan i daje vam više energije, već također pomaže smanjiti razinu stresa, povećati fokus i poboljšati vaše cjelokupno zdravlje.

Bolje raspoloženje

Prava vrsta tjelovježbe može vam pomoći u smanjenju stresa i čak vam dati dodatnu motivaciju da izdržite svoje svakodnevne aktivnosti. Istraživanja su pokazala kako redovan trening pomaže s otpuštanjem endorfina i serotonina. Na taj način potičete bolje raspoloženje i osjećaj sreće, što vas može pratiti kroz cijeli dan.

Početak dana je odlično vrijeme za vježbanje

Vjerojatno već imate naviku rano ustajati kako biste mogli započeti dan na vrijeme, bilo da se radi o tome da stignete na posao, popijete prvu ranojutarnju kavu ili obavite neku u nizu stvari koje vas čekaju taj dan. Zašto ne biste iskoristili činjenicu da ustajete rano i vježbali ujutro? Kratak trening prije nego što dođe vrijeme za ustajanje može vam pomoći da se probudite, potaknete organizam na ranije buđenje i aktivnost te si olakšate predstojeći dan.

Ne mora se tu raditi o kompliciranom i dugačkom treningu u teretani - možete si složiti program vježbanja koji ćete odraditi u vašoj dnevnoj sobi kroz pola sata ili manje, ostavljajući si dovoljno vremena za tuširanje i pripremu za ostatak dana.

Poboljšajte vaše zdravlje

Tjelovježba, pogotovo ona ranojutarnja, pomaže održati ljude zdravijima i sretnijima. Jedna od prednosti jest što potencijalno možete smanjiti rizik od raznih kardiovaskularnih bolesti, ali i poboljšati svoju kognitivnu funkciju rano ujutro. Brže ćete se riješiti maglovitog osjećaja nakon buđenja i lakše se skoncentrirati na zadatke koji predstoje ako im je prethodio jutarnji trening.

Kako započeti?

za više energije nakon jutarnjeg treninga

Ako tek počinjete vježbati, važno je započeti s rutinom vježbanja koju je lako slijediti i nastaviti dalje. Započnite izvođenjem niza jednostavnih vježbi s tjelesnom težinom koje ciljaju na različite dijelove cijelog tijela, na primjer, iskoraci za donji dio tijela, sklekovi za gornji dio tijela. 

Jednom kada vam ove rutine postanu udobne i jednostavne, pokušajte dodati nešto tradicionalnije opreme za vježbanje poput bučica ili slobodnih utega. Za one koji preferiraju dizanje utega u odnosu na kardio ili trening snage u odnosu na trening fleksibilnosti, jutarnji treninzi poput čučnjeva, iskoraka i sklekova savršeni su jer se mogu obaviti u sat vremena i slabog su do umjerenog intenziteta.

Jutarnje vježbanje ima brojne prednosti koje vam mogu pomoći da postignete svoje fitness ciljeve i poboljšate svoju ukupnu izvedbu. Iskorištavanjem ranih sati dana, možete povećati svoju energiju i fokus te povećati produktivnost tijekom dana dajući vam dodatan mentalni poticaj.

Svoju novu rutinu vježbanja za još bolje rezultate možete nadopuniti pravilnom prehranom te kvalitetnom suplementacijom za još više energije kroz dan i veći osjećaj zadovoljstva.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni