Košarica Narudžba

Neki Novi Klančir

07.08.2015
Luka Kuhar
U svom poslu mnogo sam puta susretao ljude koji bi mi rekli da su pronašli novog Klančira. E pa da Vam kažem odmah, niste! S pravim novim Klančirom pričao sam nedavno u Flexy Gymu - ime mu je Matko, a nosi to dobro znano bildersko prezime.

Kad god netko hoće pohvaliti svog gym frenda ili najaviti novu nadu domaćeg bodybuildinga, obično mi kaže da taj netko raste kao Petar, ili eto nam idućeg Klančira. Shvaćam zašto bi se netko poslužio takvom terminologijom, ali pravo na prezime Klančir ekskluzivno pripada jednoj bilderskoj obitelji - čijeg smo novootkirvenog vježbača nedavno sreli na treningu.

Matko Klančir mlađi je brat Petra Klančira. Ako ne znate tko je Petar Klančir savjetujem da u tražilicu google upišete nešto vezano za nogomet i odete čitati u balerinama u kopačkama. Ovi tekstovi baš nisu za Vas.

Da se vratimo na temu, Matko ima slavnog brata u ovoj branši. Petar je dobro znan i respektiran od strane svih natjecatelja. Mnogi bi htjeli biti kao on, brojni mu i zavide. Ipak, Klančir je unikat. Njegov brat junior definitivno ima tu genetiku, ali prije svega, tu radnu etiku. Iako mu je tek 17 godina, trenira intenzitetom iskusnog vježbača, a izgleda više no impresivno za svoje godine.

Pitanje svih pitanja za njega je bilo: Planiraš li se i ti baviti bodybuildingom? Na što sam dobio jedan Klančirovski tih i odmjeren "Da". Bez neke filozofije ili devetnaest rečenica objašnjavanja.

Dvije su reakcije na ovo moguće. Prva je ako ste fan bodybuildinga - jako Vam je drago što će se još jedan Klančir uskoro pojaviti u domaćim vodama ovog sporta. Druga je ako ste mogući konkurent, onda vjerojatno proklinjete desetljeće u kojem ste se rodili jer su Vas potrefila dva Klančira. Šalu na stranu, sjajna je vijest znati da je domaći bodybuilding dobio još jednog velikog radnika ogromna potencijala.

Siguran sam da će materijala o Matku u budućnosti biti sve više. Sve što Vam sada možemo reći je da se Klančiri ozbiljno nadvijaju nad ove prostore!

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO