Košarica Narudžba

Ramy i Cedric - zadnji vlak!

05.01.2016
Luka Kuhar
Vrijeme prolazi, momci se ne popravljaju koliko bi trebali. Teško da ima većih potencijala, teško da bilo tko ima takve gafove. Dva velika bildera ove godine moraju popraviti situaciju i opravdati velika očekivanja i hvale na svoj račun.
Bodybuilding uvijek ima svoje "što ako" natjecatelje. To je zapravo i omiljena tema razgovora bilderskih fanova. Zamisli da JOJ ima bolje noge, zamisli da Cutler ima manji struk, zamisli da Brandon Curry ima Warrenovu formu. Nagađanja i kombinacije uvijek su u zraku kao omiljena razbibriga svakog dobronamjernog špekulanta. 
 
Naš dvojac iz naslova isto tako biva voljenim predmetom razgovora fanova bodybuildinga. Obojica imaju vojsku vjernih pratitelja zbog toga što predstavljaju interesantne figure na koje se oko lako navikne. Isto tako, ni jednom od njih ne manjka ona ključna mana koja ih tako vješto deklasira na najbitnijim natjecanjima. To je ona opjevana "forma".
 
Slike Cedrica i Ramyja prije natjecanja uvijek izgledaju super. Uslikane pod točno određenim kutovima u točno određenim prostorijama. Pogledate ih i gotovo odmah zazovete sve one fotografije Dennisa Jamesa koje su prije nešto vremena izlazile tik pred Olympiju. Na njima je uvijek izgledao kao sigurni čuvar novog Sandowa samo da bi na bini doživio hladan tuš. Eh pa, McMillan i Elssbiay tuširaju se hladnom vodom sada već par godina.
 
Nema natjecanja na kojem se Cedric pojavi, a da svi komentatori, koji ga najčešće zaista vole zbog iznimne estetike i majstorskog pozinga, ne frknu nosom i odmahnu glavom zbog forme koja fali kao ključni dio slagalice. Da se pojavi zaista suh i duboko izrezan, sa svojom figurom, otpuhao bi mnoge konkurente bez ikakvih problema.
 
Za njega možemo reći da je savršena, modernizirana verzija stare bilderske škole. Mali struk, širok frame, velike, ali ne disproporcionalne noge, dobro razvijene atraktivne mišićne skupine. Cedricu strukturalno zaista malo toga nedostaje. Samo uvijek izgleda kao da sva ta fantastičnost nije izbrušena do kraja. Jednostavno kao da nije mogao potencijal pretvoriti u stvarni dijamant.
 
Ramy je drugačiji. Ne govorim samo kada ga uspoređujem s Cedricom. Drugačiji je i točka. Takvog monstruma svijet bodybuildinga još nije vidio. Van sezone ima oko 150 kilograma koji nikada ne izgledaju kao da se uprasio ili pretvorio u kuglu sala. Na bini nema mnogo manje, ali nisu samo kilogrami ono iznenađujuće kod njega. 
 
Noge kakve ima on i Tom Platz nazvao bi nevjerojatnima, a čitava konstitucija, iako apsolutno monstruozna i gotovo nezamisliva prosječnom čovjeku, nije loše posložena ili estetski ružna. Zvijer bez čudovišnih nedostataka, napuhana trbuha, ogromna struka ili nečeg sličnog. Upravo ga to čini tako interesantnim,
 
Problem je isti kao i kod Cedrica. Ta forma koja je toliko priželjkivana, nikada nije realizirana ma koliko god gurua ili znalaca radilo s njim. Trenutno je red na Acetu nakon Faraha koji je tvrdio da Ramy raste i tako se dovodi u formu, što je oksimoron koji se na Olympiji pokazao pogubnim po Egipćanina. 
 
Tako će Cedric i Ramy morati izvuči sva četiri asa iz rukava ove godine i pokazati da su očekivanja, kao i silne hvale, zaslužena. Da oni mogu biti bodybuilderi koji će opasno ugroziti i najveća natjecanja, a ne samo dominirati na onim manjima.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO