Košarica Narudžba

212 - Flex Lewis četvrti puta uzeo naslov

21.09.2015
Luka Kuhar
U kategoriji 212 Flex Lewis ostaje nedodirljiv. Iako kvalitetne konkurencije ne nedostaje, Velšanin se ne da smesti u svojim osvajanjima. Ove je godine izgledao bolje no prošle, predobro za konkurente koji su mu se suprotstavili.

 1. FLEX LEWIS

 
Flex i Heath imaju jednu stvar zajedničku. Kad je "to to" onda je "to to". Odnosno u slučaju njihova dobra izdanja, sve je više manje gotovo. Tako je Flex ove godine zalupio vrata konkurenciji u velikom stilu. Prošli puta na ovoj bini nije djelovao tako impresivno i strukturalno inferiorni Eduardo Correa zagrebao mu je po reputaciji. Ništa takvoga nije se dogodilo 2015. Tu je Flex kontrolirao trbuh, pogodio formu i odradio taman dovoljno da se održi kao sila u svojoj kategoriji. Uzevši četvrtu titulu najavio je da se vraća iduće godine te da će nakon osvajanja dovesti svoju kćerku na binu. Održao je lijep govor i zaista s razlogom uživa veliku popularnost kod fanova bodybuildinga. Odlična godina za Lewisa.
 
2. JOSE RAYMOND
 
Impresivni Boston Mass ove godine postao je najopasniji protivnik Flexa Lewisa. Na početku sezone uzeo je Arnold Classic titulu te tako po tradiciji postao izazivač za titulu Olympije. Opravdao je taj status na bini pokazujući svoje daleko najbolje izdanje dosad. Nije posložen kao Lewis. Nema estetike, flow ili takvo što. Ipak, Raymond je među najbrutalnijim natjecateljima, tvrd, gust, vaskularan i opasno spreman, Jose se nije dao smesti u svojoj namjeri da nadjača šampiona. Iza njega su se našla velika imena i to s punim pravom. Zaobišao je skladnije i one s manje wow faktora, no Flex je jednostavno bio previše. Jose ni u čemu nije bio loš, samo nije to takva vrsta paketa poput Lewisovog. Sve u svemu, životno izdanje Raymonda zasluženo ga svrstava među najbolje u 212 kategoriji.
 
3. HIDETADA YAMAGISHI
 
Jedan od najboljih pozera u IFBBu. Toliko dobar u svom zanatu da mi je tijekom njegova nastupa dva puta riknuo stream i još uvijek tvrdim da je imao možda najbolju točku na Olympiji. Hide nije mlad natjecatelj, ali i dalje je u vrhu ovog sporta bez ikakvog problema (to je možda tema ovog vikenda). Gust, izrezan, dobro posložen, Yamagishi je opasan na svakom natjecanju. Prije je svoje adute vješto iskazivao u open kategoriji, a sada se u 212 prometnuo kao jedan od vodećih. Ostao je iza Raymonda te Lewisa, ali nikako nije bio neopasan po njih. Prednja strana fenomenalna, stražnja poboljšana. Bila je to receptura za dobar rezultat i potvrdu njegova statusa. Iako je dugo u ovom sportu, Hidetadu nikada ne možete izbaciti iz visoke razine.
 
4. DAVID HENRY
 
Vrtoglava karijera Davida Henryja dobila je jedno novo, malo sretnije poglavlje od onog zadnjeg. Prošle je godine ovaj odlični natjecatelj jedva upao u top deset ove kategorije. To zvuči tim bizarnije ako uzmete u obzir da je upravo on bio jedan od najboljih šampiona lakših bodybuildera. Ovoga puta posložio je stvari na njihovo mjesto i ponovno se pojavio dobar na bini. Kao mini Coleman što se trupa tiče, Henry s lakoćom može pritisnuti svakog od  momaka u 212 redovima. Ipak, nije on bio loš već je ostatak jednostavno bio spremniji. Hidetada je djelovao tvrđe, Jose jednostavno mnogo spremnije, a Lewis je uvijek bio korak ispred njega, u ovom slučaju povećao je razmak na četiri koraka. Tko zna koliko benzina ima u Henryju, ali u svakom slučaju lijepo ga je ponovno vidjeti u borbi s najboljima.
 
5. EDUARDO CORREA
 
Ovaj natjecatelj ima jednu sličnost s Warrenom. Oslanja se na formu kao ključ svog uspjeha. To ga je kroz karijeru vrlo dobro služilo, ali isto tako lagano je za zaključiti kako će s izostankom zaštitnog znaka u vidu izrezanost, nestati i priželjkivani plasman. Tako je prošlogodišnji srebrni Correa ove godine spao na "drvene medalje". Forma nije bila toliko izvanredna, a strukturalne mane očite su pored konkurenata koji su se našli pored njega. Ipak, Eduardo je uvijek opasan i ako se ponovno vrati onako nevjerojatno spreman vrlo je lako moguće vidjeti ga u još užem krugu oko Flexa Lewisa. Ove godine jednostavno nije tako dobro parirao ostatku čopora.

6. GUY CISTERNINO
 
Cisternino je jedan od najstrašnijih natjecatelja na manjim natjecanjima, ali Olympia ga bolje smjesti u stvarno stanje stvari. Strukturalno i što se forme tiče govorimo o dobro natjecatelju kojemu se ne može mnogo toga zamjeriti. Samo što isto tako nema se uperiti prst u nešto spektakularno. Dobar je, nije izvrstan. Ako pogledate prvu petorku, svi imaju ono nešto na što se mogu osloniti kada dođe Olympija. Flexu su to dobro oblikovani mišići, Raymondu freak faktor, Hidetadi prezentacija, Henryju vrhunski torzo, Correi forma. Guy nema to nešto što kod njega tražite. Iako je tomu tako i dalje je jedan od najboljih u svojoj kategoriji. Doda li još malo gasa, ima mogućnosti približiti se Lewisu.
 
Toliko o momcima iz 212 kategorije. Bilo je interesantno i prepuno natjecateljskog duha, a na kraju je pobjeda zasluženo otišla put Walesa. James Lewis upisuje se u rekorde kao najbolji Mr.Olympia lakše kategorije, a kako stvari stoje neće tako skoro stati.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO