Košarica Narudžba

ALEX FEDOROV - RUSKI HIT

16.07.2015
Luka Kuhar
Alex Fedorov nije novak na sceni. Dapače, mnogi od Vas, koji malko duže prate ovaj sport, sjećaju ga se iz okršaja s Cutlerom i Colemanom. Dap, s njima se veliki Rus našao natjecati iako možda nije bio takav superstar bodybuildinga.
I onda je jednostavno nestao radi povrede pectoralisa. Najveća nada bilderske Rusije nestala je prije no što je zapravo imala prilike zablistati kao kontra Americi. Otad je prava nestašica top tier natjecatelja iz te velesile istoka, pa je situaciju morao popravljati upravo sam Fedorov koji se nedavno vratio.
 
Izgleda gigantski, baš kao i onda kada se borio s titanima. Alexandar Fedorov mogao je stajati rame uz rame s Colemanom i Cutlerom bez da izgleda smoždeno od strane konkurencije. To je samo po sebi rijetko viđen uspjeh, a moći replicirati jednaku impozantnost desetljeće nakon svega toga poseba je priča. 
 
Fedorov je ipak, da se ne ulovimo za neki hype, div minulog vremena. Vjerojatno će uvijek biti najveći, ili među najvećima na bini kada se tamo pojavi. Mišična je masa neupitna, ali tu je i dobro poznat manjak sklada kojeg uzrokuje ta slijepa potjera za surovom gigantskom veličinom. Takvo što bilo je popularno i potrebno kada lovite bildera poput Colemana, no danas su takvi trbusi i manjak estetike u velikoj mjeri smatrani itekakvim manjkom. Dodajte tomu i vidnu povredu prsnog mišića i nemate baš maneverskog prostora za ponovan okršaj s mister Olympia šampionon.
 
Izazvao je salvu reakcija kada se na FIBO festivalu slikao s Kaijem te pored njega izgledao apsolutno monstruzozno. Što nije lako budući da Greene itekako ima dobrih mišića. Sada je opet u lovu na titule i po zadnjim fotografijama mogli smo vidjeti da mu ruka mjeri preko šezdeset centimetara opsega. To je dame i gospodo, inače po definiciji....noga.
 
Može li se Fedorov ponovno probiti među top bodybuildere? Moj odgovor je, teško! No, ne mogu ga otpisati jer njegov je povratak definitivno jedno od najvećih iznenađenja u modernom bodybuildingu. Pronađe li još te nevjerojatnosti u svojoj karijeri možda bi mogao ponovno postati faktor u najvećim bilderskim natjecanjima. Morat će nam sam dokazati ima li to u sebi.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO