Košarica Narudžba

ARNOLD 2018. - CLASSIC PHYSIQUE

12.03.2018
Luka Kuhar
Classic physique stigao je na Arnold Classic, a s dolaskom kategorije aktualni Mr. Olympia Breon Ansley poželio je ponovno pokazati što zna.

 1. Breon Ansley

 
Nije baš bilo puno zime za Breona niti su mu se nešto osobito gaće trebale tresti. Ovo je konkurencija u kojoj će među profesionalcima oblik i estetika igrati ogromnu ulogu, a okupljeni natjecatelji tu teško mogu nadjačati Ansleyja. Od udova do torza s naglaskom na leđa, Breon ne djeluje kao da vlast u svojoj kategoriji drži labavo. Dapače, po dobroj bilderskoj tradiciji u leđnom duplom bicepsu zalupio je vrata konkurenciji. Nitko ne može reći da je iznenađen ovim rezultatom, ali lijepo je vidjeti „glavu“ kategorije i van same Olympije.
 
2. Arash Rahbar
 
Evo još jednog veliko imena u svijetu classica. Arash Rahbar možda nije tako „lijepa slika“ figure kao Breon, ali vješto prezentira spremnost kroz svoj samopuzdani nastup i ovog puta osjetno detaljnije mišiće. Ovaj Rahbar, za razliku od onog na Olympiji, djelovao je kao da se može suprotstaviti Ansleyju i eventualno uzeti koji bod. Prelazak iz physique kategorije godio je njegovoj natjecateljskoj reputaciji jer se ovdje vrlo dobro snašao. Da mu je glavni konkurent odlučio ostati doma, on bi bez problema ovdje podigao pehar.
 
3. Courage Opara
 
Evo jedan hrabri nastup na Arnoldu (a s njom i ova loša šala). Međutim, čovjek zanimljivog imena imao je još bolju figuru, dovoljno dobru za Arnold Classic top tri, što će mu itekako poslužiti u daljnjoj karijeri. U oči upadaju vrlo razvijeni miišići nogu, kao i interesantan V oblik kojeg je Opara dobro prezentirao. Kažem dobro, a ne odlično upravo zato što mi se gdjegdje učinilo da bi sam pozing trebao biti bolje izveden. Nije djelovalo kao da će ugroziti Arasha ili Breona, ali zato je uspio uzeti broncu ispred poznatog šampiona.
 
4. Danny Hester
 
Prvi classic Mr. Olympia ima jedan od najboljih oblika tijela za ovu kategoriju. Figura stare škole odlično izgleda kod vremešnog Hestera, a jedino gdje ga godine zaista nagrizaju je detaljna forma na određenim mjestima, poglavito u leđnim pozama. Iako ovo nije kategorija gdje će masivnost biti presudan faktor, Danny tu također ostavlja par bodova većim konkurentima. Imam dojam da ga ne bi bilo teško vidjeti kao trećeplasiranog na ovom Arnoldu, ali isto tako je sasvim razumno što se tamo našao Courage. Hester se vjerojatno povodi Dexterovom logikom izazaka na natjecanje dokle god to može ugodno raditi, a bez da plasmanski naruši natjecateljsku reputaciju.
 
5. Kevin Ford
 
Negdje sam pročitao da ovaj momak podsjeća na malo slabiju verziju Arasha Rabara. Zvuči simpatično, ali na neki način prigodno opisuje plasman i izgled Forda nasuprot konkurencije među kojom se njegova figura činila dobrom i vrijednom dobre pozicije, ali bez one crtice iznimnosti koja bi ga možda poslala i u top tri. Izgledalo je kao da je više u borbi za peto i šesto mjesto no što predstavlja opasnost za Dannyja Hestera. U budućnosti mislim da će samo napredovati, ali ovdje je ovako plasiran s razlogom.

6. Dani Younan
 
Dani Younan bio je na začelju najbolje šestorke ovogodišnje Arnold Classic – classic physique kategorije. Pregledavajući neke njegove slike na društvenim mrežama, možda bi i pomislili da će Dani parirati Breonu Ansleyju i zbog dobrih linija izbaciti iz slike Arasha Rabara. Snažnog sam dojma da ono što smo vidjeli na bini jednostavno nije dovršena verzija ovog natjecatelja te da bi za takav rasplet trebalo proći još neko vrijeme u kojem će Dani, nadam se, steći još malo bilderske mudrosti i pogoditi baš sve kako treba. Zanimljivo je to baš zato što u classic physique kategoriji natjecatelji nisu baš toliko daleko jedan od drugog te značajno poboljšanje forme jednog može značiti veliki plasmanski skok naprijed.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO