Košarica Narudžba

Arnold Classic 2021 - nova senzacija!

26.09.2021
Luka Kuhar
Završio je ovogodišnji Arnold Classic. Drugo najveće bildersko natjecanje imalo je neobičan termin održavanja i neočekivano dobrog šampiona!

Ako niste uspjeli popratiti ovu veliku manifestaciju u svijetu bodybuildinga - ne brinite, tu smo za vas! Profesionalni bodybuilderi natjecanjima posvećuju svo svoje vrijeme. Kroz mukotrpne treninge, balansiranu prehranu i kvalitetnu suplementaciju trude se oblikovati idealnu figuru pokazujući na pozornici što su izgradili.

REZULTATI:

1. Nick Walker
2. Iain Valliere
3. Steve Kuclo
4. Justin Rodriguez
5. Akim Williams
6. Sergio Oliva Jr.

Tko je taj "nezgrapni" Nick Walker?

Ovdje je prvoplasirani tako bio Nick Walker! Natjecatelj koji nezgrapnim dimenzijama neodoljivo "baca" na Jaya Cutlera ovdje je apsolutno pomeo konkurenciju frapantnom količinom mišića kompletiranih formom bez premca. Bio je ovo njegov prvi nastup na Arnold Classicu i moramo reći da bolji plasman doslovno nije mogao dobiti. Osvojio je zlato, a pripada mu i Most Muscular nagrada uz koju natjecatelj dobiva prigodnih deset tisuća dolara!

Top 6 natjecatelja 

Srebrnu medalju osigurao je Iain Valliere, vjerojatno u finalnom komadu natjecanja pošto se u prvotnom suđenju nije činilo kao da ozbiljno konkurira za prvo ili drugo mjesto, dapače, prozivka koja je uspoređivala tada najbolju dvojicu nije ga sadržavala. Njegova figura ne "teče" onako oku ugodno kako bi on to možda htio, ali ne može mu se osporiti visoka razina spremnosti i mišićavosti. Bočne poze naglašavaju mu vrline, a u svim ostalima vidljiva je njegova definiranost. 

Steve Kuclo ovdje se vjerojatno osjetio najteže oštećenim pošto je baš on taj kojeg smo spomenuli uz Nicka Walkera u prozivci od samo dva člana. Velik, izrazito širok i dominantno visok, Steve se nad konkurenciju može nadviti svojim, mišićima popunjenim, okvirom, ali stalni manjak velikog broja detalja i uistinu dubokih separacija košta ga. Nismo sigurni kako je zapravo završio s broncom u rukama pošto je tijekom prvotnog suđenja izgledao kao čisto srebro. Malo je popustio u finalu, očito previše.

Justin Rodriguez, Akim Williams i Sergio Oliva Jr. zatvarali su top šest upravo u tom rasporedu. 

Justin Rodriguez je figurom pokazao da širina i v oblik ukomponirani u paket dobre forme mogu itekako potegnuti do dobrih rezultata pa je tako unatoč relativno skromnim očekivanjima pred binu završio vrlo, vrlo blizu konkuriranja za broncu, a daleko ispred nekih mogućih favorite ili "dark horse" uzdanica.

Tko je razočarao plasmanom?

Akim Williams razočarao je, sve ono što može biti  - jednostavno nije bio. Nakon sjajne Olympia prezentacije figure vratio se unatrag par većih koraka i nažalost ugrozio vjeru svih koji su ga ovdje smatrali ključnim faktorom pošto jačih Olympia imena bilo nije. Potencijal je tu, ali manjak konstantno dobre realizacije ruši mu rejting.

Sergio Oliva Jr. dodatno je okrupnio i pokazao da njegova figura, baš kao i ona slavnog oca, može izdržavati strahovitu mišićnu masu. Osvojio je nagradu za najboljeg pozera (ponajviše zato što je konkurencija u prezentaciji često bila očajna), mogao završiti jedno mjesto ispred, ali za više, mora se bolje spremiti!

Bacite oko na naš novi video:

 

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO