Košarica Narudžba

Big Ramy operiran

11.12.2016
Luka Kuhar
Mamdouh Elssbiay najveće je ime i figura u modernom bodybuildingu unazad par godina. Očekuju se velike stvari od njega, ali dogodila se i nezgodna povreda. U moru glasina odlučio se obratiti javnosti i kazati im što se točno dogodilo.

 Vrag dolazi po svoje, rekla bi jedna zlokobna narodna poslovica, pa ipak, baš mi je ona prva pala na pamet tijekom proglašenja rezultata. Korak po korak, možda sporije nego što bi se očekivalo od takvih nogu, Big Ramy dolazi blizu Olympija vrha. Petak navečer za njega nije bio posebno dobar, vidjelo se da eksperimentira s novim, nešto sitnijim izdanjem, a djelovao je i malo praznjikavo dok je pozirao. Nestalo je "Big" iz njegova imena, a nije se zauzvrat pojavila riječ "shredded" - ili "shrettet" kako bi on to sam simpatično rekao. Međutim, u maniri nekadašnjih izdanja Phila Heatha, Ramy je pokazao svu raskoš svoje figure u subotu navečer kada je svoje prepravljeno izdanje dodatno - prepravio! Ovoga se puta držao dobro pored svakoga, i to zaista mislim svakoga. Od Dextera, Rhodena, Phila, Roellyja. Tko god je stao pored Ramyja barem je na trenutak osjetio istu neugodu koju je nekada dobro upoznao Victor Martinez na New York Prou. Jasno je da treba dodatno ušminkati i detaljima prožeti tu monstruoznu figuru, ali isto tako sve je jasnije da upravo Big Ramy iz godine u godinu grabi prema vrhu bodybuildinga.

Tako smo pisali o Ramyju u kontekstu Olympije. Natjecanja za koje mnogi vjeruju da je baš njemu predodređeno osvojiti. Možda ne sada, možda ne iduće godine, ali jednom - sigurno. Branša nam tako diše, reklo bi se.

Povreda koja se dogodila ovom natjecatelju nastala je onako bedasto, rekli bismo ala Martinez. Gostujući pozing pošao je po zlu kada se Ramy previše oslonio na jednu od svojih ogromnih nogu i povrijedio koljeno. Možete misliti pod kolikim je stresom taj dio njegove figure kada mora podržavati onoliku butinu i svo silno kretanje.

Pričalo se da je izvodio kojekakve gluposti, salta ili kolute unazad, međutim, kao što i sama stvarnost sugerira, Ramy nije luđak i sumnjam da ćemo ga tako skoro vidjeti u cirkuskom aranžmanu. Pa ipak povreda ne čeka samo visoko rizične situacije sa suludim idejama. Događaju se one i mnogo manje očekivano. 

Posljedice su tražile operaciju, srećom ništa opsežno niti kompleksno. Tako se njegov povratak treninzima očekuje vrlo skoro, a natjecateljska karijera navodno nije ugrožena. Iako je tomu tako, Ramy zaista mora paziti na svoje tijelo ako želi doseći sve visine koje mu mnogi priželjkuju. Biti predodređen za Sandow trofej san je mnogih bodybuildera. Zamislite da se umjesto na tron, mora oslanjati na štake! 

Sigurni smo da će Ramy pametno nastaviti ostatak karijere i krenuti u nove pobjede na IFBB Pro pozornicama. Garantiran mu je upad u top 5  i tko zna - možda već iduće godine zagrebe površinu Olympijskog vrha!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO