Košarica Narudžba

CALUM SVE VEĆI HIT

12.07.2015
Luka Kuhar
Calum Von Moger, bodybuilder proslavljen videom Mad Desire postaje sve veći hit u turbulentnom svijetu modernog bodybuildinga. Nedavno se ponovno pojavio na bini i impresionirao suhom formom te impozantnom mišićnom masom. Zašto je tako poseban?

Prije svega, nadimak Arnold 2.0 možda je najlaskaviji otkad je ovog sporta. Phil Heath je The Gift, Kai je Predator, Rhoden Flexatron ,a Wolf je...pa Wolf. Rijetko se kada netko dovede u usporedbu s najpopularnijim bilderom svih vremena. Jednom je to na svojoj stranici napravio Phil Heath pa su fanovi vrlo brzo na usporednoj slici bicepsa odabrali Arnoldovu "ručku" kontra njegove. Caluma su tako prozvali obožavatelji željeznog sporta i to ne bez vraga. Pogledate li spomenuti video jasno uočavate mnogo sličnosti sa Terminatorom koji je sedam puta nosio Sandowa u svoju kućnu kolekciju.

Fenomen Von Mogera počinje prvo u odabiru izgleda. Danas se teško zvati bodybuilderom ako ne prikazujete taj neki tipični X frame look kojeg toliko natjecatelja želi usavršiti. Kvadovi moraju biti izuzetno obli prema van, mesnati iz svakog kuta, ramena vrlo široka, podržana od strane jednako dobrih latova. Udovi krupni, jezgra čvrsta. Dodajte tomu težnju ka 3D efektu i imate modernog bildera na bini. Takve su propozicije i to se danas traži. 

Calum je više onaj Y tip građe. Tu ne mislim na vrstu ceste u Istri, već činjenicu da uz nešto manje naglašene noge te nešto veći trup, Von Moger ističe staru školu gotovo kao da je ispao iz osamdesetih ili sedamdesetih. Sam je rekao da mu uzor ne mogu biti moderne figure već bodybuilderi iz prošlosti, a ganjati taj izgled vrlo je smjelo u dobu kada profesionalci koračaju daleko od puteva svojih predaka.

Federacija u kojoj se natječe je NABBA te WFF. Caluma ne viđamo na IFBB natjecanjima, a kamo li u profesionalnoj ligi. Iako je tomu tako, Ameriku je zaludio, bio je čak i na naslovnici MD-a što je itekakav podvig za amatera koji se na tamošnjoj bini uopće nije pojavio. Rijetko kada imamo prilike promatrati tako strelovit uspon bodybuildera koji nije profesionalac, a kako se čini nema neku ludu želju da to postane u IFBBu.

Tu se ponovno javlja i pitanje classic bodybuildinga u kojem bi se Calum vrhunski snašao zbog genetskih propozicija te plodova svoga rada. Suhi esteta donosi modernu formu na figuru stare škole zbog čega ne treba čuditi ogromno praćenje fanova na društvenim mrežama i po sajmovima na kojima se pojavljuje.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO