Košarica Narudžba

"Classic je za vikend vježbače"

13.12.2017
Luka Kuhar
Rekao je Phil Heath (u slobodnom prijevodu), da ne bi ispalo kako to ja tvrdim. I moram priznati, imam osjećaj da taj čovjek zaista voli biti omražen i antipatičan širem spektru fanova bodybuildinga.

 Nije tajna da Phil Heath zna djelovati malo neodmjereno u svojim izjavama te da će prije uzeti još koju Olympiju nego titulu Mistera Simpatičnosti. Ne mislim da je loša osoba, ali iz dosta njegovih postupaka može se iščitati određena crta djetinjastosti.

 
U razgovoru na kanalu Massive Muscle dotaknuo se nove hiperpopularne kategorije classic physique i, osim standardnih opaski o tome kako je divizija napravljena za dečke između physiqua i opena, morao je dodati i taj komentar o vikend ratnicima. Valjda mu vrag nije dao mira pa je ispao snishodljiv prema novom hitu pro lige.
 
Slažem se s njim po pitanju toga da ničega ne bi bilo bez samog bodybuildinga te da je on ishodište svih tih novih sadržaja koji se pojavljuju u našoj branši. Osobno, open mi je i dalje te sumnjam da će ikada prestati biti, najdraža kategorija za pogledati među profesionalcima, ali zaista sam rado gledao i klasičare ove godine na Olympiji. Što se tiče physiquea u surferskim gaćama, on mi je nezanimljiv zbog manjka sadržaja na pozornici kroz raznovrsniji pozing, a sama tijela svejedno znaju izazvati divljenje.
 
Chris Bumstead objavio je svoju novu sliku forme uz hashtag „weekend warrior“, što mu je pribavilo još više važnje s obzirom na Heathove izjave. Gledajući Bumsteada i sva ta nova imena koja stižu među klasičarima, mislim da će se Heath, kao i svi mi, morati suočiti sa stvarnosti da punokrvni bodybuilding ostaje srce ovog sporta, ali classic physique polako postaje njegovo lice.
 
Nije teško vidjeti zašto, ta su tijela ljudima relativno bliska te čak i u svojim ekstremnim izdanjima izgledaju kao nešto što se može postići. Uz sve to, same kilaže, opsezi i dimenzije mišića ne zvuče kao da su izašli iz SF filma ili Hulkove autobiografije.
 
Što se tiče našeg dragog Phila, nadam se da će kao open Mr. Olympija svojim ponašanjem ići što više na ponos ovom sportu, a svojim izjavama pokazati da zna odraditi PR za sve različitosti koje bodybuilding čine zanimljivim.
 
Prilično sam siguran da će iduće godine na Olympiji „vikend ratnici“ biti jedan od najvećih hitova na pozornici svih pozornica u Las Vegasu.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO