Košarica Narudžba

Cody Montgomery 6 weeks out

26.01.2016
Luka Kuhar
Arnold Classic kuca na vrata. Otvaranje nove bilderske sezone bliži se svakim danom, a osim stare legende Kaija, očekujemo i veliki pro debi mlade nade Montgomeryja. Kako je suditi po novoj slici objavljenoj 6 tjedana prije natjecanja na...

...njegovom facebooku, situacija je i više no dobra!

 
Tri je puta osvojio titulu najboljeg teen bodybuildera. Taj pothvat nikad prije nije napravljen jer realno, malo se tko toliko istaknuo u tim godinama. Prestižni trofeji stizali su kod Montgomeryja vrlo rano, a njegov je napredak zato vrlo brzo zamijetilo niz sponzorskih kompanija. Tako je ovaj mladac već tražena i znana roba na prevrtljivom tržištu bilderskih skauta. Ubrzo je stigla i PRO karta kojom je kvalitetu potvrdio i ušao u elitno društvo bodybuildera profesionalaca. Nije to više samo potencijal, postao je itekako stvarna prijetnja i moguća budućnost ovog sporta.
 
Njegov najveći forte dolazi upravo iz kompletnosti koje toliko fali u amaterskim krugovima. Kako je danas veliki trend izdati što više profesionalaca svake godine, tako je sve više polovičnih bodybuildera koji imaju određene adute uz vrlo vidljive i osjetne mane. To nije slučaj kod mladog Amerikanca koji je to dokazivao trostrukom titulom najboljeg teenagera u zemlji. Kada ni to nije bilo dosta, potukao je fakultetlije, a zatim i one iskusne u openu.
 
Sada je zagrizao više no ikada, možda čak i previše ako je za pitati neke od poznavatelja bodybuildinga. Bacio se u vatreno krštenje, sam odlučivši da se svijetu želi predstaviti na Arnold Classicu u Ohiu. Vjerojatno nema boljeg načina da se približite masama od ove pozornice, ali opet, riskirate poprilične "batine od iskusnije konkurencije".
 
Postoje oni koji se pitaju hoće li Cody biti jednostavno deklasiran pored svih okupljenih te može li se uopće konkurentno suprotstaviti ikome od poznatih natjecatelja. Top 6 bio bi uspjeh ravan pobjedi za dvadesetogodišnjeg natjecatelja, a sam ulazak u Top 10 značio bi da Montgomery održava dobru putanju te da će vrlo skoro postati jedan od najboljih u sportu.
 
Trenutno stanje stvari izgleda jako dobro. Fascinantno je pogledavati tu stalnu progresiju kod mladih i novih natjecatelja koji se gotovo potpuno transformiraju iz natjecanja u natjecanje. Tako sada i Cody izgleda veće i punije no ikada, a njegove dobro poznate linije nisu narušene novim mišićima. Teško je i nezahvalno predviđati gdje će se pronaći na ovom velikom  natjecanju, ali sumnjam da će biti među lošijima. Ima tu još posla, ali i razloga za optimizam!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO