Košarica Narudžba

Čudo zvano Dallas

04.02.2017
Luka Kuhar
Svakih par godina u bodybuildingu jedan natjecatelj postane priča za sebe. Nema točne formule koja ga izvdaja od ostalih, ali ako ćemo biti sasvim iskreni - obično je to masivnost i količina mišiča koju je na sebe nadogradio.

 Nije to neko iznenađenje, ipak govorimo o sportu koji mišiće gleda kao jedan od svojih ciljeva kroz brojne metoda njihova usavršavanja, da ne kažemo, beskrajnog usavršavanja.

Prije cca pet godina, da, dosta je već prošlo, najveća priča polako je postajao Big Ramy. Mamdouh Elssbiay svojom je nesvakidašnjom građom i zavidnom kilažom grabio prema slavi koju mu je Pro bodybuilding trebao pružiti. Nije tu bilo previše okolišanja niti razbacivanja s lijevim titulama ili tier 2 naslovima. Ramyju se predviđala Olympia, možda odmah, možda za pet godina, možda za šest, ali sigurno jednom.

Godine su prošle, Egipat je svojeg najkrupnijeg profesionalca ove godine umalo vidio u top tri na najvećem natjecanju, no polako mu oduzimaju reflektorsku pažnju. Točnije, oduzima mu je novi hit. Dečko za kojeg se još prije nekog vremena govorkalo da bi mogao biti dobar.

Dallas McCarver niknuo je brzo i zadobio mnogo pažnje zbog nastale situacije u vodećoj bilderskoj federaciji - tj. njenoj PRO ligi. Tamo su se počela ponovno tražiti estetski lijepo oblikovana tijela s proporcijama koje nalikuju na kipove, a ne nužno samo na komade mramora. 

Međutim snašla ga je ista, potencijalno pogubna sudbina kojom se nekada zaogrnuo Big Ramy. Već sada mu predviđaju Olympia titulu, govorka se o potencijalnom nasljedniku Phila Heatha, kao da se zaboravilo da ih je već nekoliko u liniji. Od Ramyja do Comptona, te uvijek "prisutnog" Kaija. 

Nazvati nekoga idućim Olympia šampionom sigurno je kompliment o kakvom se samo može sanjati u većini slučajeva. Takav kompliment doduše dolazi s ogromnim praznim cipelama koje se teško, teško popune. Toliko teško da su to dosad napravila samo trinaestorica u pedeset i nešto godina natjecanja. 

Dallas ima odličnu priliku dokazati se kao mogući izazivač najboljih u Vegasu i to vrlo skoro. Arnold Classic u Ohiu, onaj najprestižniji, originalni, uprizorit će natjecanje na kojemu će najsretniji netko uzeti svoju prvu titulu Arnoldova imena. Možda će to biti baš Dallas McCarver koji prema zadnjim slikama izgleda dovoljno opasno za ovo natjecanje.

Strašno je i pomisliti da govorimo o dečku koji je u Americi svega par godina dovoljno star da legalno konzumira alkohol...

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO