Košarica Narudžba

Curry najbolji u Australiji

27.03.2017
Luka Kuhar
U zemlji down under održalo se tamošnje izdanje Arnold Classic natjecanja. Čitav događaj pamtit će se po jednoj nezgodi, ali ipak treba istaknuti odličnog Brandona Curryja, koji je kući uzeo trofej.

 Na ovaj način, Brandon Curry nastavlja impresivan niz natjecanja na kojima nadvladava konkurenciju bez ikakvih teškoća. Čovjek čiji se talent nebrojeno puta naglašavao i oko kojeg su predviđanja uglavnom predskazivala svijetlu Olympia budućnost, konačno je počeo sve to pretvarati u stvarnost vlastite karijere.

 Dugo smo gledali Brandona imajući na umu sve što on može napraviti, ali i činjenicu da se u tome najviše sam sputava. Dapače, njegov odlazak u Oxygen Gym najbolja nam je potvrda da je tomu stvarno bilo tako. Pojasnit ću. U Oxygenu ne postoji magija niti specijalna piletina, već neometan stopostotni bilderski rad.
 
Tamo se ozbiljno trenira, nema zabušavanja niti prenemaganja. Još važnije, nema životnih distrakcija koje bi eventualno zasmetale natjecatelju u pripremama.
Lišen svih tih pritisaka, Brandon zaista dokazuje da predviđanja o njegovim mogućnostima nisu bila kriva, ali i da je zaista on bio najveći uzrok vlastith loših izdanja.
 
U Australiji konkurencija sigurno nije bila na razini Olympia natjecanja ili čak jačeg Arnold Classica, međutim nakon trijumfa na Novom Zelandu, to mu je natjecanje bilo logična iduća postaja. Ono što je trebao biti veliki sraz između njega i McCarvera, pretvorilo se u potpunu dominaciju na pozornici i tek pokoju pozu u kojoj bi Maxx Charles izgledao kao dostojan protivnik. Ostatak nastupa suvereno je vladao Curry. 
 
Postavlja se i pitanje kako će se Curry snaći među najboljima od najboljih. Već je imao Olympija top 10 plasman u karijeri, ali siguran sam da ga mnogi u najboljem izdanju svrstavaju u top 6 natjecatelja u open kategoriji. Malo tko se može pohvaliti takvom kvalitetom, pa opet malo tko izgleda kao Brandon.
 
Vrlo je vjerojatno da će se odlučiti na zaustavljanje ovog zaleta i preusmjeriti pripreme na Olympiju za koju se kvalificirao baš tim pobjedama. Tamo ga čekaju veći zalogaji, veći ispiti i teža pitanja na koja mora dati odgovor. Oni oprezniji među nama još uvijek će pratiti hoće li Brandon uspjeti ponoviti odlično izdanje ili nas očekuje ona slabija verzija.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO