Košarica Narudžba

DAMJANOVIĆ NOVI HIT

19.04.2016
Luka Kuhar
Prva misao kada pišem o nekom Damjanoviću želeći se spomenuti Klančira vraća me nekoliko godina unazad u doba kada je Petar tek počeo svoju strahovladu na ovim prostorima i šire. Gigant je, kako se čini, dobio nasljednika dobro poznata prezimena

Ima nešto s tim "Damjanovićima", kažem Vam ja na putu do policije gdje idem promijeniti prezime, jer, uz moje očito ne idu tako fantastična leđa. Prvo Jadran, zatim Tomo, jedan širi od drugoga, a obojica puni odličja. Ono najnovije došlo je nedavno u ruke Tomislavu kada je osvojio Jagodinu ispred mnogo iskusnijih seniorskih kolega. Dečko je još junior, ali njegov arsenal na bini može isprašiti sve dobne skupine.Tako je to bilo i kada se pojavio Petar Klančir. Dečko iz Zagreba zabljesnuo je odjednom i nije prestao osvajati. Padale su domaće titule, pa regionalne, svjetske, universe i na kraju Pro Card, a sve to u ranim i srednjim dvadesetima. Prvi hrvatski profesionalac u IFBB federaciji postao je najbolje znano ime domaćeg bodybuildinga te se s njim često uspoređivalo nove potencijale kada bi se oni pojavili. Nije rijetkost da čujete kako ovdje ili ondje raste neki novi Klančir - nova krv za pro ligu.

Petra sam imao prilike vidjeti mnogo puta, što van sezone, što samo nekoliko dana pred binu, a i na samoj pozornici. Upravo zato zazirem od toga da nekog proglašavam "novim Klančirom" jer realno, teško je doći blizu čovjeku koji redefinira pravila i postavlja standarde u ovog regiji. Gotovo da se zaboravilo na njegove godine u kojima neki još nisu ni počeli trenirati tijekom svojih karijera.

Ipak, eto Tomislava Damjanovića, dečka na kojeg me prije nekoliko godina upozorio prijatelj Darko Božak koji je imao tu (ne)sreću susresti se s njime u kategoriji juniora. Sjećam se da Darko tada nije bio sasvim zadovoljan svojim plasmanom, no nikada nije doveo u pitanje Tomislavov. Rekao je "onaj Damjanović koji je bio prvi, stvarno je bio prvi" - Što inače nije česta rečenica kada bilderi opisuju svoju konkurenciju.

Otad se Tomislav samo širio i nadograđivao. Njegove slike uvijek bi me iznova iznenadile, ali ostavio bi prostora oprezu one izreke "Svi izgledaju super na slikama". Ono što me posebno uveselilo je činjenica da Damjanović isporučuje jednaku odličnosti uživo. Odnosno ne radi se o šampionu facebooka koji pod točno određenim kutem točno određena svijetla uz 2 filtera i četiri magične tipke na mobitelu postaje silueta dobrog bildera. Kada stanete pored Tomislava, a nedavno sam i sam to učinio kada smo se upoznali, jasno Vam je da je širok koliko slika ima megabajta! (Sad, oprosti Tomislave ako uploadaš slike manje rezolucije, da ne ispada da te vrijeđam hehe :) )

Uglavnom, ovo je prvi puta da imam priliku reći da netko može biti "novi Klančir" bez da se osjećam kao da umanjujem Petrova postignuća ili uvećavam tuđi potencijal. Dečko kojem malo toga nedostaje tek je zagrabio u svoju karijeru, a priznanja mu stižu sa svih strana. Mislim da je ovo tek odskočna daska za puno veće uspjehe koji ga očekuju nastavi li ovim tempom!

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO