Košarica Narudžba

DELAROSA NASTAVLJA LOŠ TREND

13.07.2015
Luka Kuhar
Jon Delarosa glavni je protagonist ove priče, ali ne mislim da je on kao takav loš bodybuilder. Jednostavno se našao u lošem trendu koji zadnjih tjedana trese profesionalnu ligu IFBB-a, pa tako ni on nije ostao imun na mnogobrojne kritike koje

..koje su ga snašle.

Prisjetimo se prvo prošle godine i njegova velikog dvoboja s mladom nadom, Justinom Comptonom. Ogromni Justin trebao je lagano razvaliti konkurenciju sve dok se među protivnicima nije pojavio Delarosa. Skladi Jon imao je druge planove i bilo je vrlo gusto između spomenute dvojice. Dok je Compton izgledao kao mladi Wolf, Delarosa je parirao poput mini Heath-a. Vrlo dobro posložen s atraktivnim mišićnim skupinama razvijenim koliko trebaju biti, Delarosa je Justinu pružio velik otpor. Zajedno s njim prometnuo se kao nositelj svijetle budućnosti IFBB Pro lige.

Premotavamo priču na Chicago Pro koji se odvijao prije nekoliko dana. Konkurencija relativno slaba, poznata samo vještom oku rijetkih domaćih pratitelja profesionalaca. Akim Williams, Michael Lockett, debitant Kevin Jordan i bilder u usponu, Renaldo Gairy stajali su s Jonom na bini kako bi jedno od Wings Of Strength dobilo novoga kralja. Zasad sve zvuč OK. Gdje je onda taj loš trend?

Prvi razlog je odsutstvo velikih imena koji bi bez veće muke ovakva natjecanja učinili znatnijim događanjima, sebi prigrabili novce, vjerojatno Olympia kvalifikaciju i nešto dobrog publiciteta. Tu se poglavito gleda na Kucla, Warrena, McMillana i veselu družinu koja još nema siguran prolaz na Olympiju, a sigurno su klasa kojoj osvajanje ovakvog natjecanja ne bi bilo van ruke. Pogotovo Warren koji se uvijek busa u prsa kvalifikacijom putem pobjede, a ne bodova.

Izostanak velikih imena s ovakvih natjecanja loš je za bodybuilding. Nema superstara, nema baš ni velikog pratiteljstva. Za nas zagrižene svako natjecanje je dobro, a kada je konkurencija ovakva posluži nam za promatranje novih potencijala ili generalan pogled na stanje stvari među B listom bildera. Ipak, onoj većoj skupini gledateljstva biti će puno zanimljivije na bini gledati Cedrica i ekipu nego recimo A-D. Cherryja kojeg će velik broj čitatelja morati progooglati da uopće upozna njegovu figuru.

Druga stvar je relativan manjak forme na ovim natjecanjima. Odnosno dojam neimpresioniranosti kojeg dobivamo kroz manje showove. Recimo, Delarosa je ovo natjecanje mogao otpuhati da se pojavio potpuno oštari i spreman, no izgledao je kao neka nedovršena verzija. Na kraju je bilo dovoljno za pehar, ali bilo je to preblizu za bildera poput njega koji bi ove momke realno trebao dobivati bez većih tegoba. Ista je stvar i s nedavnom pobjedom Abiada koji se nije tako jako izdvojio od konkurencije kao prošle godine kada je puhao Warrenu za vratom. Loš trend forme i izostanka top imena mogao bi naštetiti popularnosti samog bodybuildinga.

Do Čitanja,

Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO