Košarica Narudžba

Dexter osvaja New York Pro

24.05.2016
Luka Kuhar
Velika Jabuka ove se godine mogla pohvaliti velikim odazivom zvijezda bodybuildinga. Morel i Martinez prošle su godine bili dobra predstava, ali nije to to kao kad se pojavi čitava divizija vrhunskih imena.

 Tako je ova godina ispala mnogo uspješnijom u tom pogledu!

1. Dexter Jackson

 Svi nešto žele od djeda Mraza, a djed Mraz želi formu od djeda Dextera! Nevjerojatan bodybuilder u liku Jacksona opet je pokazao svu raskoš svoje figure na vrlo kompetitivnom natjecanju protiv ekipe koju bi malo tko drugi porazio. Suprotstavila mu se elita trenutnog bodybuildinga, a Dexter, koji se ovime bavi od dana u kojima je velik broj njegovih konkurenata tek učio o tome što je uteg i kako se koristi, opet podučava kako se bilda. Ono što me najviše impresioniralo kod ovog izdanja je veličina. Djelovao je krupnije no prije što je izrazit podvig za bildera u njegovim godinama. Obično momci tada pokušavaju spasiti što se spasiti može. Gledaju hoće li im se noge smanjiti do neprepoznatljivosti ili koža objesiti oko trbuha i koljena. S druge strane nije Dexter baš običan natjecatelj. Zamislite samo koliko se čovjek dugo natječe, da nova generacija fanova bodybuildinga ni ne pamti da je osvojio Olympiju prije osam godina. Znate li još nekoga tko je prije 8-7-9 godina osvojio Olympiju, a da se natječe, pa i ne baš, natjecatelji iz toga doba velikim djelom nisu prisutni ili proživljavaju svojevrstan sumrak natjecateljske karijere. Dexter ne samo da nije u mraku, već napada plasmane na svakom natjecanju i grize na Olympia titulu toliko jako da je velik broj ljudio mislio kako je trebala pripasti upravo njemu prošle godine. Teško je uopće pojmiti da netko toliko dugovječan, kvalitetno sudjeluje na natjecanjima još uvijek. Zaista vrijedan zlata!

 

 Intervju:

 
 

2. Roelly Winklaar

 The Beast samouvjereno pravda ovaj svoj nadimak. Nevjerojatni skokovi u karijeri njegov su zaštitni znak tako da smo Winklaara navikli gledati i katastrofalnog i nevjerojatnog. Nekada pomislite da može biti Olympia potencijal, a onda se pojavi dovoljno loš da dovede u pitanje ostatak karijere. Ovoga puta, definitivno u dobrom izdanju. Ogroman bodybuilder sklopio je suradnju s timom Badera i napravio rekordno uspješni off season. Nitko nikada nije rekao da njemu fali mišića, ali on je očito tako mislio jer je na sebe nadogradio još čitavu jednu osobu. Ruke sada izgledaju kao da neće stati niti u jednu majicu, a noge bi i Ramyju bile zastrašujuće. Što se trupa tiče, McGough je već prije rekao da je Winklaar par dobrih udova u potrazi za torzom, ali mislim da će iskusni Peter biti u potrazi za novom pošalicom na njegov račun. Roelly nije više loš niti osrednji u području trupa. Leđa su široka i duboka u duplom bicepsu, a trbuh je sada vidljiv te rijetko djeluje kao da će se otopiti s njega. Čak je i kontrola disanja popravljena. Doduše struk je još uvijek velik, no to je nešto što se teško može popraviti u ovoj fazi. Možda dodati još mase na ramena? Ali gdje, heh!? Uglavnom srebro ide oko vrata prave pravcate beštije!

 
 

3. Victor Martinez

Dvojica od trojice šampiona na New York Pro natjecanju svojevrstan su blast from the past. Martinez je trebao osvojiti Olympiju 2007. dok je Dexter isto napravio 2008. Eto ih na bini i dan danas, među najboljima gotovo redovno. Prošle je godine Martinez muku mučio protiv Juana Morela koji mu je pred nosom uzeo titulu u vrlo teškoj borbi. Sada je uspio biti bolji od njega, a opet u isto vrijeme za jedno mjesto lošiji od prošlogodišnjeg plasmana. Zvuči čudno, ali to je bodybuilding. Nekada se ne veselite srebru, da bi ubrzo shvatili kako ga ovoga puta nećete imati prilike ugrabiti. Victor je velik borac i veseli me što je još aktivan u bodybuildingu na ovoj razini. Ima borbe u njemu i vidljivo je svo zalaganje koje je pokazao. Ipak, figura pati kako se čini. Nije to više onaj lijepi, skladni natjecatelj koji na konto toga dobiva bodove kod sudaca. Čini se da se malo unakazio kako bi parirao krupnijim konkurentima i to se sve više vidi u području trbuha. Pogotovo gledamo li prednji lat spread. Nadam se da mu napredak neće doći uz preveliku cijenu!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO