Košarica Narudžba

Dexter VS Ramy

13.10.2015
Luka Kuhar
Prag pro, natjecanje koje nam je palo u drugi plan zbog Petrovog natjecanja, bilo je izuzetno zanimljivo. Profesionalci su su pokazali zube, a konačni top 3 sve je iznenadio...

1. Dexter Jackson

The Blade je iznenađenje koliko i nije. Naravno da će svakoga zaprepastiti činjenica da jedno od ozbiljnijih bilderskih natjecanja osvaja čovjek koji je blizu pedesetima, ali to je Dexter. Čovjek je pronašao recept vječne mladosti i trlja ga o nos svojim konkurentima. Možda bolji nego čitave sezone, s dubokim i detaljnim mišićima, u Pragu je djelovao izuzetno dominantno. Reklo bi se da je pomalo dosadan u svojoj kompletnosti. Ništa mu ne nedostaje i to mu uvijek posluži kao najjače oružje protiv svakojakih protivnika. Možda nije najveći, možda nije najbrutalniji ili monstruozan, ali nije ništa manje nezaustavljiv zbog toga. Jackson je na ovom natjecanju pokazao zašto ga se smatra jednim od najvećih bodybuildera ikada i kako stvari sada stoje malo tko može stati na put ovom čovjeku. Da budemo precizniji, čini se da se radi samo o Philu Heathu.

 
 
 
 

2. Mamdouh Elssbiay - Ramy

Ovo je bilo najveće iznenađenje vikenda bez ikakve sumnje. Najveće doduše u svakom smislu. Egipatski monstrum završio je tik do Dextera Jacksona, ali ono što je bitnije jest skupina ljudi koju je ostavio iza sebe. O Big Ramyju već sam mnogo pisao i uvijek se sjetim ovih rečenica kada govorimo o njemu kontra drugih. "Poanta je u tome da odvojeno svi izgledaju super, no kada netko od njih stane pored takve gromade kao što je Ramy jednostavno ne izgleda tako bajno. Ramy možda sam po sebi nije čaroban, ali vješto razbija čaroliju drugih natjecatelja."

Dodajte tomu poboljšanu formu od same Olympije i jasno je da čovjek kojeg smatraju najvećim hitom zadnjih godina počinje mljeti konkurenciju. Sve je tu kada ga se pogleda, a forma polako sjeda na svoje. Nitko se ne može mjeriti s njim u pogledu mase. Još ako nastavi ovako zaoštravati figuru počet će puhati za vrat ljudima koji dobivaju najveće novce na Olympiji.

3. Shawn Rhoden

Nije ovo loša godina za Rhodena, ali bome nije ni nešto predobra. Kada ste smatrani za jednog od elitnih natjecatelja u svom sportu sve osim pobjede uvijek je malo gorko, a još kada Vas pritom preskoči natjecatelj koji nikada do tada to nije napravio, postaje malo ozbiljnije. Upravo se to dogodilo Flexatronu u Pragu. Čovjek koji je naglo dobio ulogu jednog od favorita za Sandow nakon što je Kaijeva storija završila nepogodno, našao se u problemima već u Vegasu. Samo su nastavljeni u ovoj turneji što je dodatno pokazalo ovo natjecanje. Njega naime nikada nije dobio Big Ramy sve do kobnog vikenda u Češkoj. Bio je to sigurno veliki udarac za Rhodena kojemu je tako na najteži mogući način dokazano da se baš svakoga može dobiti ako nije u svom najbolje izdanju. Shawn je bio dobar, standardno jak, ali Ramy se popravio dok mu on nije kontrirao jednakim napretkom. Rezultat toga ovakav je rasplet situacije, srebro izmiče modernom Wheeleru.

Bila je to najbolja trojka koju je u stopu pratio Dennis Wolf. Bodybuilder koji u ovoj sezoni definitivno nije imao isti sjaj kao i prijašnjih godina. Velik, ali sa sve više uočljivih mana i problema, Wolf će morati dobro smisliti recepturu kojom misli revitalizirati svoju karijeru. Možda da upita Dextera za savjet ili dva...

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO