Košarica Narudžba

Dixon osvaja u Phoenixu

21.10.2016
Luka Kuhar
Natjecanje u Phoenixu prošlo je relativno nisko ispod radara bilderskih zbivanja ove godine. Nije teško pitati se zašto. Nakon toliko priča koje smo ispričali, branša je zauzeta raspletima i špekulacijama o gigantima,

 pomalo nepravedno preskočila 212 dečke...

 1. Charles Dixon
 
The Tank. Tako zovu ovog interesantnog malog titana bodybuildinga. Na njemu ima mesa kao na malo kojem bodybuilderu uopće, ali visina mu nije vrlina i to ga je automatski svrstalo u ovu kategoriju, daleko van dometa konkurencije iz Opena. Tu se snalazi jako dobro i već se dugo priča o potencijalu kojeg isti sve više ostvaruje. Mi bi se na ovim prostorima našalili - širi je nego viši, no kada pogledate i dobro odmjerite Dixona, možda ne bi smo ni mnogo fulali. Mislimo to kao veliki kompliment za 212 bodybuildera kojeg je i u Phoenixu na prvo mjesto pogurala impresivna mišićna masa. Gust i zbijen u svim pozama, djeluje znatno krupniji nego što zapravo je, a kada su u konkurenciji neka zapažena imena iz ove kategorije, takav adut itekako dobro dođe. Za njega je ovo veliko priznanje kvalitete i odskočna daska za daljnji razvoj karijere. Dixon se zagrijao i ne bi me čudilo da iduće godine ubaci u brzinu više i osvajanje natjecanja pretvori u redovnu disciplinu.
 
2. Guy Cisternino
 
Ako ste Guy Cisternino, vjerojatno vas prilično živcira vlastita lelujavost plasmana iz natjecanja u natjecanje. Odlični Guy, čovjek impresivne forme koji rijetko kada "promaši metu", ostavlja dojam da mu se to dogodi često. Da odmah napomenem, Guy reda odlične plasmane, ali nedostaje mu ona osobina vrhunskog natjecatelja da "zareda" par pobjeda jednu za drugom. Takav uspješni niz bez problema bi mogao ostvariti kada bi baš svaki put imao svoje ultimativno pakiranje na bini, bez da mu protivnik poput Dixona tako izloži strukturalne mane. Ne možemo reći da je Cisternino neskladan. Naprotiv, izgledom djeluje čak "klasično" s obzirom na kategoriju u kojoj je. Pa opet, nesreća je ta kada pored vas stoji niži i kompaktniji natjecatelj kojega upravo ta "niska visina" odlično povezuje u jednu impresivnu mišićnu masu. Mislim da ovaj plasman nije usrećio Guya, ali to je samo zato što on zna da na ovakvim natjecanjima ima uvijek dobre šanse biti prvi.

3. Hidetada Yamagishi
 
Japanska uzdanica u svijetu modernog bodybuildinga već je godinama svojevrsna ikona. Uživao je status hrabrog napadača u open kategoriji, a u 212 osvaja prestižnu titulu na Arnold Classicu. Uspjeh kojeg je postigao u karijeri bit će dobro upamćen kroz generacije novih bildera - što iz Japana, što iz ostatka svijeta. Ipak, trenutno je situacija takva da Hide možda blijedi. Nije to nešto što volim reći, još manje se nadati da je točno, ali Yamagishi nema onaj wow faktor na bini. Vješt pozer i majstor prezentacije na bini Hide parira svima jednako spremno i graciozno - što je pojam kojim rijetko mogu opisati bilderske kretnje današnjeg doba. Figura se još drži, ali upravo je to problem- imam dojam da ne napreduje, nego da se "još drži". Iduće sezone najbolje ćemo vidjeti može li Hidetada uhvatiti novi zalet u svojoj dugoj karijeri ili je vrijeme za častan uzmak u vode mirovine. Ako je vjerovati njegovoj kulturnoj baštini, bez borbe se neće predati!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO