Košarica Narudžba

Favoriti na Arnoldu

25.01.2017
Luka Kuhar
Od obznanjene liste za Arnold Classic 2017. ne vidi se još sve, jer tamo uvijek bude pokoje iznenađenje u vidu iznenadne potvrde dolaska. Ipak, od prijavljenih tri se imena dosta ističu...

1. Cedric McMillan

Dodavanje Cedrica na listu favorita uvijek sa sobom nosi rizik da ćete zajedno s njim ispasti bedasti ako on opet zezne formu i još jednom ostane na što bi bilo kad bi bilo izdanju. Ne bi čovjeku bilo ni prvi, ni drugi, a bome ni treći puta. Međutim prošle je godine napravio odličan rezultat,vjerojatno najbolji u karijeri kada je na istom natjecanju do krajnjih granica pogurao Predatora u bitci za titulu. Po mnogima, mogao je i on završiti kao pobjednik i sumnjam da bi nastala neka posebna pobuna. Njegova figura izgledala je impresivno i spremno nakon dugo vremena pokušavanja i pogađanja forme. Cedric u tom izdanju definitivno predstavlja najgoru noćnu moru za svoju konkurenciju, ali u svakom drugom obliku opasan je najviše po sebe.

Vojničku karijeru mnogi su mu prokazali kao faktor koji ga ometa u pravim bilderskim pripremama, ali ne možemo zamjeriti čovjeku što svoj posao u vojsci smatra izrazito bitnim. Uostalom, ako može aktivno raditi i spremati se za bitku s najboljima, upravo to onda svjedoči iznimnoj kvaliteti koju posjeduje.

2. Lionel Beyeke

Ako za Cedrica kažete da često fula formu, za Lionela to možete pomnožiti i kvadrirati. On zapravo nije iznenađujuće djelovao kada bi se pojavio loš. Taj vas zaprepasti kad jednom baš i pogodi pravo natjecateljsko izdanje. Ako je za vjerovati recentnim pojavama na bini i društvenim medijima, Lionel izgleda dobro nakon dugo vremena redovitih promašaja. I tu zaista nema okolišanja, čovjek je pucao u prazno dugi niz natjecanja, postavljajući pitanje može li on zapravo ikada biti on point. Približava se tome i daje nam do znanja da bi najbolji Beyeke mogao biti opasan po svakog konkurenta. Strukturalno govorimo o iznimnoj figuri čiju si građu svaki bodybuilder može poželjeti no ipak uočavamo manjak razvoja gledajući područje zadnje lože i sveukupan obim noge u nekim pozama. Tu, inače impozantni Beyeke, ostavlja dobar prostor za napad konkurencije koja bi to, uz neredovito prikazivanje dobre forme, mogla dobro unovčiti protiv ovog bildera.

3. Dallas McCarver

Ako netko napreduje strelovito, onda je to ovaj momak. Iako nije novak u pravom smislu te riječi, tek je nedavno eksplodirao na IFBB pro sceni. U dvadesetim godinama već je krupniji od mnogo konkurenata, a činjenica da veliku većinu i nadvisuje dodatno pomaže njegovoj figuri stvarajući iluziju da na bini gledate Gulivera protiv Liliputanaca. Kada gledate njegove slike iz natjecanja u natjecanje doista možete vidjeti velike skokove u kvaliteti i dobitku mišićne mase. Dečko raste iz ničega reklo bi se, a to najbolje osjeti njegova konkurencija. Prije par godina pričalo se o njemu kao o liku koji bi jednom pod nekim izolirano dobrim okolnostima mogao napraviti rezultat u ovom sportu, a sada nitko ne prestaje nagađati o podvizima koji su pred njim. Nemala je lista onih koji misle da bi jednog dana baš Dallas mogao uzeti Sandow u svoje ruke. Mislim da još nije vrijeme za to, ali ovaj Arnold Classic poslužit će mu kao svojevrstan test potencijala i veliki izazov na karijernom planu. Pokaže li se dobar na Arnoldovom natjecanju, mogao bi ući u Olympia krugove kao jedan od favorita.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO