Košarica Narudžba

Gužva na Olympiji

09.09.2015
Luka Kuhar
Možda se netko žali da je ishod Olympije lako pogoditi. Prvih šest mjesta svi više-manje pripisuju dobro znanim imenima, ali tu i ta prividna predvidljivost nestaje!

Bit će to itekakva gužva van top šest. Kada sam pregledavao listu kvalificiranih natjecatelja za Mr.Olympiju bilo mi je teško poredati momke po plasmanima. Zaista ima mnogo impresivnih natjecatelja, svatko od njih u top formi zaslužuje barem top 10 na ovom natjecanju. Koji su to?

Morel, Martinez, Kuclo, McMillan, Warren, Obaid, J.O.J. - samo su neki od mogućih kandidata za top deset i stvarno ih je teško poredati po mogućem ishodu.

Morel je napredovao nevjerojatno. On je možda jedan od rijetkih natjecatelja koji se izvukao iz okova one titule "nevjerojatnog potencijala". Pokazao je da se razvija strelovito i usmjereno ka svojim ciljevima. Forma ne izostaje, noge se popravljaju, a torzo nikada nije ni bio slaba točka. Dodajte tomu i laskavu pobjedu nad Martinezom i imate rezime koji je itekako vrijedan pažnje.

Steve Kuclo - all American Hero imao je zdravstvenih tegoba na svom zadnjem natjecanu i unatoč tomu bio je u krugu favorita bez muke. To nam dovoljno govori o čovjeku čiji su rezultati znali biti preispitivani, no nitko nije osporio njegove mogućnosti u ovom sportu. Vrlo dobra figura, oku ugodni mišići, karizma i radna etika. Kockice su se dobro posložile za Kingsnake-a.

Cedric mi je već postao muka za tipkanje. Čovjek koji je u totalo srezanom izdanju bez sekunde razmišljanja top 3 na Olympiji i tri koplja iznad na ostalim natjecanjima, jednostavno nije u totalno srezanom stanju. Formu nažalost po njega mora imati. Jer preferencije estetike i freak faktora su subjektivne, ali forma je objektivan faktor bilderske jednadnžbe. I ona mora biti ista ili bolja od onoga koga želi nadjačati.

Warren je Warren. Omražena kreatura modernog bodybuildinga prima na tisuće verbalnih pljuski od bilderskih fanova diljem svijeta, ali ipak kupi medalje bez problema. Razlog tomu je upravo ono što Cedricu nedostaje- forma. Subjektivno se Branch kao figura ne sviđa mnogima, ali objektivno kao bilder ima naprednu formu u usporedbi s gotovo svim konkurentima. Ono što ga sve više koči su brojnije povrede koje mu nimalo ne idu u prilog.

Obaid je možda zaboravljen od nekih, ali suhi Essa dobro je znan svim fanovima bodybuildinga. Oderan i vaskularan, itekako mišićav, Obaid je prijetnja za top 10 bez problema. Nije materijal za najbolje od najboljih u laskavom top 6, ali sve ostalo za njega je vrlo dostižno i itekako moguće. Pogodi li ove godine sve što treba, konkurenti se moraju paziti.

J.O.J. - odbijam pisati o njemu! Da čovjek ima bolje noge, bio bi Mr. Olympia ili barem jako blizu. Budući da se to neće baš dogoditi kao što ni na vrbi neće roditi grožđe, Johnnie ostaje vjerna uzdanica pri pomislima o najboljoj desetorici na planetu.

Idući puta prolazimo kroz favorite, one koji će ovaj događaj obilježiti kao nitko drugi. 

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO