Košarica Narudžba

Kai Olympia

30.03.2016
Luka Kuhar
Sezona je izvanredno počela za Predatora. Vratio se na binu u velikom stilu i pokosio konkurente tijekom dva različita izdanja Arnoldova natjecanja. Medalje su kod njega, ali što s onom najbitnijom?

Prisjetimo se Kaijeve zadnje Olympije prije godinu i nešto malo više. Situacija tijekom prvog dana nije odlična, dapače, čini se kako vodeći dvojac jedan drugome idu u prilog osrednjim izdanjima. Philov je trbuh tada prvi puta zalelujao u nekim pozama i između njih, a Kai je jednostavno propusto priliku da "zakuca" promašivši vrhunac forme. 

Stizali su ih Wolf i Rhoden koji tradicionalno bivaju priznati kao natjecatelji koji mogu bez problema ugroziti najbolju dvojicu na Olympiji, a često baš jedan od njih zna biti najbolji na nekom drugom natjecanju. Eh sad, problem je što su Phil i Kai dovoljna klasa sportaša da ne moraju uvijek pogoditi svoj apsolutni maksimum kako bi stvari izgledale dovoljno dobro za top plasman. Čak i  vrlo dobri - mogu biti najbolji.

Tako je završila i ta Olympia, bez pomaka u rejtingu Predatora. Činilo se kao da se rivalstvo Phila i Kaija malo zapušta što se tiče neizvjesnosti, no opet, teško ih je, gotovo nemoguće, nadići. Onda dolazi ona čitava zavrzlama oko prošlogodišnje Olympije gdje je Kai davao odgovore u stilu stranog špijuna koji nema prevoditelja. Što se zapravo dogodilo i kojom je nebeskom silom Greene spriječen da nastupi na pozornici Mr.Olympia natjecanja 2015. možda nikada u potpunosti ne doznamo, ali sasvim je jasno da je propustio veliku priliku za osvajanje titule na natjecanju gdje je samo Dexter Jackson pokazao da zna držati formu dva dana.

Čekao se njegov povratak i bilo je zapravo dosta onih koji su sumnjali da će se Kai Greene vratiti dovoljno dobar da ostane top izazivač za glavnu titulu bodybuildinga od 65te. Međutim, glupo je otpisati starog šampiona i to je Kai dokazao kao svoj poučak na prethodna dva natjecanja. Cedric mu je puhao za leđima, ali Predator srećom ima sasvim konkretna leđa koja nisu u problemima samo zato što postoji još dobrih bildera.

Pitalo ga se sada u nekoliko navrata ide li na Olympiju, ali opet je nekako izostao pravi DA-NE odgovor. Prije ćete od Kaija saznati vremensku prognozu na Jupiteru nego misli li on nešto zapravo napraviti. Dio je to njegovog šarma, no i dobar razlog da se mnogi hvataju za glavu kad ga slušaju kako priča o tajnama svemira dok ga ispituju o bijeloj riži.

U svakom slučaju, bila bi greška ne pojaviti se na Olympiji. Mnogo fanova tamo dolazi s velikom željom vidjeti baš njega, šampiona publike kako se bori s omraženim prvakom koji ne skuplja fanove ni približno dobro kao Greene. Ohrabreni smo ovakvim izdanjima Kaija i 100% sigurni da bi ponovno mogao biti trn u oku Phila Heatha. 

Možda ovoga puta dovoljno oštar da ga oslijepi!

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO