Košarica Narudžba

KAI PONOVNO OSVAJA!

28.03.2016
Luka Kuhar
Arnold Classic otvorio je sezonu i zatim ju nastavio u svom australskom izdanju! U zemlji tamo dolje okupili su se velikani bodybuildinga kako bi još jednom odmjerili snage nakon Columbusa. Pehar je na kraju opet uzeo Predator, ovog puta...

...uz mnogo manje sumnje!

 1. KAI GREENE

Uh koliko se samo sumnjalo u Kaija prije početka ove sezone. Od činjenice da ga se svako malo otpisivalo kao realnu prijetnju vrhu bodybuildinga, do zlih jezika koji su ga otvoreno vrijeđali. Predator je mnogima začepio usta u Columbusu, osvojivši svoj treći Arnold Classic u Americi, no moglo je to biti uvjerljivije ako se pitalo one koji dežuraju u timu Kai. Zato je ovo natjecanje bilo presudno. Išlo se vidjeti može li Kai zaista biti svoja liga, čovjek iznad kojega se nalazi samo jedan bilder svijeta. Čini se da se taj osjećaj ponovno vraća! Barem se takav dojam stekao globalno, dok se promatrao Kaijev nastup na pozornici. Bio je vrlo samouvjeren, spremniji no u SAD-u i nevjerojatno usredotočen na pobjedu. Ovoga puta nije bilo trzavica kako su runde dosuđivanja prolazile već se jasno od početka nametnuo kao favorit. Slobodni pozing nije ništa kaskao za vrhunskom predstavom koju je priredio u Columbusu prije dva tjedna, ponovno je to bio zanimljiv show za publiku koja je ionako vrlo sklona Predatoru. On si je ovime pridodao još jedan trofej na policu svojih brojnih postignuća, zaradio popriličan džeparac i na kraju, podigao pitanje o tome tko ga može zaustaviti? Phil bi mogao imati pune ruke posla ako mu nabrijani Kai ponovno dođe u goste.

 2. CEDRIC MCMILLAN

Zagrebao je u oklop Kaija Greenea. To je nešto čime se malo tko može pohvaliti. Pokazao je da su i titani ranjivi te da se uistinu svakome može puhati za vratom bez obzira na to o kojoj se klasi sportaša radi. Nažalost, nije bilo značajnih popravaka niti zatezanja sitnica na figuri Cedrica McMillana tako da je u Australiji djelovao vrlo dobro, ali ne odlično. Ako želite pucati na Kaija, morate pogoditi u sridu, morate imati sve, od deltoida do pogodih gaća, a ni lucky charm neće doći na odmet. Ipak, iako ga nije nadjačao, Cedric mu je ostao blizu. Definitivno se prometnuo u bodybuildera čiji je potencijal zaista otkriven i kao takav biva iznimno opasan za najbolje od najboljih. Po mnogima je Kai možda najbolji bilder svijeta, a što to onda znači za Cedrica? Top 3 na Olympiji? Ili prebrzo zaboravljamo na Wolfa, Rhodena, Dextera i ostatak društva? Možda je baš Ramy taj koji će pregaziti Cedrica, a možda će mu Dexter očitati bukvicu iz forme. Ipak, nije loše zamišljati scenarij u kojemu jedna od najprestižnijih medalja bodybuildinga nekako odlazi oko vrata Cedricu McMillanu. Mogao bi nam na Olympiji pokazati zašto ga zovu "The One".

3. JUSTIN COMPTON

Ako ste Justin Compton, niste ugodno živjeli zadnja dva tjedna. Drvlje i kamenje nosio je uz teške utege. Sipalo je po njemu sa svih strana. Niti sjena svojih stvarnih mogućnosti, Justin je u Columbusu dobro prošao sa plasmanom kojeg je osigurao. Bila je to lijepa silueta bez ikakvih detalja i velikim problemom u području trbuha. Reklo bi se da gledate bildera na zalasku karijere koji je došao skupiti koji ček i pozdraviti se s vojskom fanova. Kad ono, Compton je u dvadesetima i tek uzima zalet u karijeri. Srećom po njega, i na opće veselje njegovih obožavatelja, Justin je ipak malo popravio stanje od Amerike. Nazirale su se dobre separacije, tijelo je izgledalo odmornije i zdravije, a sveukupni dojam bio je ponovno onaj "ima tu nešto" nasuprot nedavnom "zaboga što mu se dogodilo". Treće mjesto odličan je rezultat, pogotovo kada znate da su ispred vas sve sami velikani, a iza Josh Lenartowicz kojeg se jedva zaustavlja na ovakvim natjecanjima. Pitanje je što će Justin dalje napraviti i kako planira popraviti figuru. Čini se da je svo potrebno meso tu, tako da se nadamo da će izostati daljnja potjera za volumenom. Bojim se da bi ga mogla odvesti na vrlo krive putove.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO