Košarica Narudžba

Kevinov poučak

04.10.2016
Luka Kuhar
Prašina se slegla, Kevin nije osvojio Olympiju. Nije to neko veliko iznenađenje. Sulude su se prognoze ispuhale, a zli jezici već ispucali. Nakon svega, što smo naučili od Kevina?

Možda upravo to da Kevinov pristup nije samo njemu moguć, već da skriva određenu tajnu dugovječnosti i trajne karijere u sportu bodybuildinga. Svi znamo koliko ima priča o njegovom odmaranju dobrim dijelom godine, pa onda naglom prebacivanju u mentalitet HC priprema tek koji mjesec pred Olympia binu. To je Kevin - reklo bi se u bilderskom narodu, ali da li je "to Kevin" ili je možda baš to način koji vrijedi probati?

Svi znamo koliko bodybuilding sa sobom nosi rizika. Svaki profesionalni sport opasan je jer ekstremnost kojoj preteže nije za svakoga jednako dostižna. Povijest je puna primjera ljudi koji su otišli predaleko,  ili rizičnim odlukama ugrozili svoj život. Nekada čak ne mora biti ni takva odluka u pitanju, već samo prolongirano izlaganje teškim treninzima i svemu što ide uz jednu visoku razinu bodybuildingu. "Wear and Tear" gomila se s vremenom.

Međutim, što ako povučemo kočnicu i držimo se u leru tijekom jednog perioda godine? Govoreći u natjecateljskom smislu, tijelo će vjerojatno cijeniti odmor od hardcore životnog stila i lakše mu ponovno pristupiti. Ne govorim sada da bi svatko trebao vježbati samo tri mjeseca u godini, ali zašto ne početi sitnije? Uzeti tjedan-dva-tri i pustiti tijelo da se sabere. Naravno, sabiranje u McDonaldsu ili na kauču uz čips nisam imao na umu.

Kevin je živi dokaz da se tijelo ne mora nužno masakrirati kako bi netko bio top bodybuilder u modernom svijetu. Lišen je teških povreda, može hodati, može se sagnuti - nije mu se sve objesilo. Uspješan je kao bodybuilder, ali i čovjek općenito, a sve to zato što je znao kada treba biti realan i dati vremenu vremena. U bodybuildingu nekada jednostavno nema boljeg rješenja, ma koliko nas ubijalo ništa ne raditi u teretani.

Možda je to samo Kevin, a možda je na tragu pristupa koji skriva novog Levronea modernog svijeta!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO