Košarica Narudžba

LEVRONE NIJE GOTOV?

24.03.2018
Luka Kuhar
Zadnji nastup u Australiji trebao je biti Kevinova oproštajka od natjecateljskog bodybuildinga. Međutim, priroda sporta, ali i Kevina je takva da možda nije stvarno riječ o zadnjem natjecanju.

Da budem sasvim iskren, o ovoj temi puno sam pisao i govorio i ne želim lažno birati riječi kako bi ju pokušao „spin-majstorirati“ u tko zna kojem smjeru.  Kažem to zato što mislim da Kevin Levrone pred publikom, barem kao IFBB pro open natjecatelj, treba odraditi samo zadnji naklon i ništa više.

Zašto?

Zaista je dugo vremena prošlo od zadnjeg puta kada je Kevin Levrone na pro natjecanju konkurirao za prvo mjesto. Još više od dana u kojima je smatran za vrlo realnog izazivača i pretendenta na Olympija tron. Nije to Kevin iz Helsinkija, nije to Kevin koji je nekada Marylandu donosio brojna odličja.

Ovaj Kevin nevjerojatni je bodybuilding master i to je kategorija u kojoj bi recimo pozdravio njegov natjecateljski angažman. Nikako ne možemo reći da ga je vrijeme pregazilo, ali prošli su njegovi zlatni dani u openu. Ako se ukaže prilika da gdjekad stupi na pozornicu unutar masters kategorije, to će biti zanimljivo za gledati i popratiti. Ovako kako sada stoje stvari, ne mogu reći da mu rasplet situacije osobito ide na čast. Čak štoviše, Kevin Levrone nije natjecatelj kojeg imamo želju i običaj svrstavati na začelje konkurencije.

Dave Palumbo nagovara ga da odradi New York Pro, barem je tako izgledalo u zadnjem intervjuu kojeg je s njim odradio. Tamo je Kevin od početnog oklijevanja prešao u jedan „odlučno možda“ stav. Ono što treba shvatiti je da u Kevinu vjerojatno ima želje za pokazivanjem figure koju je u zadnje vrijeme razvijao i to svakako treba respektirati. Mislim isto tako i da vrlo vjerojatno može doći osjetno bolji na pozornicu od svog izdanja u Australiji. Ipak, pod osjetno boljim, ne mislim nužno konkurentan za top pozicije. To možda ne zvuči svakome kao neki problem, ali ne govorimo ovdje o nekom natjecatelju B-klase. Radi se o Kevinu koji je obilježio čitavu jednu eru. Radi se o Kevinu koji je držao rekord za najviše pro pobjeda u IFBB pro ligi.

Mogući gostujući nastupi sigurno će mu i dalje doprinositi rastućoj popularnosti bez da ugrožavaju njegov natjecateljski integritet u očima novijih generacija. Oni vičniji bodybuilding povijesti već znaju da je legenda, pa opet teško je odvagnuti kada treba reći jednoj ikoni da je možda u određenoj kategoriji zaista dala svoje.

Do Čitanja, 
Luka Kuhar

 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO