Košarica Narudžba

Lockett najbolji u Chicagu!

11.07.2018
Luka Kuhar
Prošlog vikenda Windy City postao je poprište bitke za još jednu Olympia kvalifikaciju. Naš timski kolega iz Superior 14 ekipe - Michael Lockett osigurao je svoj put u Vegas uzevši titulu u Chicagu!

 Za mnogo natjecatelja, fanova i kritičara bodybuildinga ovo je natjecanje trebalo biti Sergio Oliva Jr. show. Priznajem, da se događalo prije cca 5-6 mjeseci, vjerojatno bi se priključio vojsci ljudi koji drže da upravoo Sergio treba biti okrunjen najboljim. Međutim, nakon što sam imao prilike vidjeti Michaelovu muskulaturu uživo na FIBU gdje sam ga par dana pratio u razgovorima i druženju s najboljim bodybuilderima planete, bilo mi je jasno zašto je taj čovjek vrloo opasan po ovakva događanja.

Kada se prije godinu dana prvi puta prometnuo u klasu koja osvaja IFBB pro natjecanja i bilježi si titule, za mene je bio eklatantan primjer "slučajnog pobjednika".  Nisam mislio da uzima naslove nezasluženo, ali poslagivale bi mu se zvijezde i on bi pod njima sretno koračao do lijepih plasmana. Isto tako, ginekomastija me uvijek smeta na pozornici i pojava je za koju držim da profesionalcu iznimno šteti pri konačnom rezultatu svog tog truda kojeg ulaže. Godinu 2017. završio je na Olympiji, ali bez nekog uspjeha.

Najavio je da ove godine kreće još ozbiljnije, otišao na operaciju kako bi sanirao estetski problem i po prvi puta javno adresirao što se dogodilo s nogom u koju već niz godina upiru prstom. U privatnom razgovoru, rekao mi je da ga noga i dalje iznimno boli iako je prošlo dvadesetak godina od nezgode na hrvanju koju je morao sređivati operativnim zahvatom. Požalio se da ju osjeća drugačije od lijeve, ali da ju malo po malo popravlja.

Moram priznati, popravio se na obje fronte. Operacija je ostavila nešto ožiljkastog tkiva blizu bradavica za koje je Michael rekao da će kroz godinu dana sve u potpunosti splasnuti i doći na svoje mjesto, a noga, iako i dalje mana, sada ne djeluje toliko atrofirano.

Međutim, sve je ovo meni više ljupka priča o preskakanju prepreka nego opis pobjednika IFBB Pro natjecanja. Da mi netko opiše natjecatelja ovako kao u prethodnom pasusu, kladio bih se da će završiti kao - odličan šesti ili tako nešto. Comeback i nadilaženje osobnih nedostataka vrhunski su prikaz ljudske moći, ali nisu nužno nagrađeni vrhunskim rezultatima!

Lockett je posebna vrsta. 

Teško mi je opisati tu gustu, zbijenu muskulaturu koja se u par navrata doima poput niza zračnih jastuka poslaganih u mišićni "sako". Sve je tu lean, nema masnih naslaga niti naznaka velikog zadržavanja vode, a kad se još i pošteno napuni (za što su na FIBU poslužila gazirana pića), impresionira više od mnogih bildera današnjice. 

Oliva je to iskusio iz prve ruke. Drago mi je.

Pristran sam, ali ne zato što je Lockett član tima Superior 14, već razlog pronalazim u sinu jednog od najvećih bodybuildera ikada. Mladi Oliva u društvenom ophođenju nema elegancije ili takta. Naprasit, bahat i često jednostavno nepristojan, kod nekih je ubilježen kao dobrodošli trash talker, no, ako je takav "shit show" njegov način izlaska iz očeve sjene, možda se bolje sakriti iza nje.

Figurom, Oliva može potući mnoge. Noge su sada već sjajne i u tom pogledu tuče Locketta gledajući dimenzije i oblik kvadricepsa. Figura sama po sebi nema loš flow, ali niti odviše impresivan. Forma mu nije otegotna okolnost,  ali leđne poze ipak jesu. Dodajmo tome da, unatoč generalno dobrom izdanju, nije parirao Michaelu u tvrdoći  i eto nam mogućih razloga za poraz.

Ne sumnjam da Sergio može vrlo skoro ugrabiti i svoju Olympia kvalifikaciju s takvom figurom, no, drago mi je vidjeti jedno ovakvo možebitno obuzdavanje ega. Tata je bio veliki bilder, šteta da sin postane mali hejter. Rekao bi Gibonni -ovo mu je škola.

Trećeplasirani Justin Rodriguez uvijek me razveseli na bini jer u njemu pronalazim dodatan optimizam za budućnost bodybuilding scene. Dobre linije, samopouzdanje, prilično masivni mišići i često zadovoljavajuća forma profiliraju ga u natjecatelja koji neće imati velikih problema u budućnosti. 

Kulaev, Rowe i Jordan zaokružili su top 6, ali bili su više svoj "top 3" nego što su zapravo ugrozili prvu trojicu. Dobra izdanja i generalno solidan nastup za sve njih služit će im kao putokaz za dalje u karijernim nastojanjima.

Proteka Team želi čestitati kolegi Lockettu na pobjedi i velikom rezultatu!
I sam se bilježim među one koji su Michaela olako izbacili iz kruga odličnih bildera.
Eto mi ga na!

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO