Košarica Narudžba

LUKE SANDOE - IDUĆI HIT BODYBUILDINGA?

04.05.2018
Luka Kuhar
Koliko se samo bodybuildera moglo okititi nazivom the next big thing u zadnjih par godina? Evo još jednog koji stiže u to (ne)slavno društvo.

 Sjećate se tko je slovio za „sveto trojstvo“ mladih nada u bodybuildingu do prije nekog vremena? Bilo je mnogo onih koji su prethodnih godina proklamirani čak i u iduće Olympia šampione. A onda odjednom tajac.

Nathan De Asha mogao bi biti nova uzdanica Velike Britanije i jedini je od prethodno navedenog trojstva koji trenutno ima mogućnost impakta na vrh bodybuilding poretka. Njegova zanimljiva struktura i impresivni mišići odvajaju ga od konkurencije, a nedavne fotografije ulijevaju povjerenje u budućnost ovog bildera. Ne sumnjam da će mu protivnik tako biti i sam Sandoe.

Justin Compton prema određenim navodima imao je gadnih zdravstvenih problema vezanih uz bubrege te je svoj nagli boom u bodybuildingu još brže priveo kraju. Prisjećamo se da je njegova figura sve lošije podnosila gomilanje mase pa su se tako s vremenom izgubili dobar struk i koliko toliko detaljan trbuh. Više nije aktivan igrač na sceni, a nadam se da mu je prioritet zdravlje.

Treći po redu nažalost je Dallas McCarver koji više nije s nama. Uz njega su bila vezana najglamuroznija predviđanja i već su mu rezervirali najviše vrhove. Tragičan kraj jednog mladog života bodybuilding je ostavio bez ultimativne mlade nade.

 

 

Luke Sandoe ovdje se postavlja kao jedno relativno novo ime koje svojom figurom vrlo brzo dobiva na značaju. Pišu da je novi Dorian Yates, no ne treba trčati pred rudo. Kvalitete su tu, mase ne nedostaje, a nadam se da je i sam svjestan kako mu je prije svega u ovom sportu potrebno vrijeme. Odmjeren i pažljiv pristup od ovog bodybuildera bi mogao napraviti the next big thing i to bez preuveličavanja.

 Govorim ovo s oprezom baš zato što se u zadnjih par godina nad bodybuilding nadvio nekakav oblak anksioznosti koji gotovo da ne dopušta novim imenima u sportu da si dozvole napredak nekim normalnim tempom. Luke već ima gotovo sve dijelove slagalice, a jedini način da potpuno zabrlja je tako da ih brzopleto počne slagati nasumice.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO