Košarica Narudžba

MA MOŽE ON I 10

22.11.2017
Luka Kuhar
Zadnji tjedni godine prolaze jedan za drugim, a „najveća“ faca u bodybuildingu i dalje je Phil Heath. Bilo je tu nešto kontroverzi i kojekakvih govorkanja, ali njegova situacija je zapravo prilično jednostavna.

2012. Kai Greene dolazi u nikad oštrijem izdanju, pun je detalja, ima fantastična leđa, duboke separacije i sebi svojstven pozing. Suci ih „muče“ da u više navrata usporedno poziraju i tako kompariraju vlastite mane i vrline. Čini se gusto, sumnja se na to da Phil možda neće obraniti titulu. Bio je to najbolji Kai svih vremena.

I?

2013. Prevladavalo je mišljenje da Heath kao Mr. Olympia ima sreću što je pred dvije godine susreo ozlijeđenog Jayja Cutlera, a prošle godine „mršavijeg“ Kaija. Mnogo je pretendenata na njegov tron i predviđa se da će biti gužve oko prvog mjesta.

I?

2014. Kai je krupniji no prije, a Phil definitivno nije u najboljem izdanju. Čini se čak da Wolf i ekipa pušu za vratom navedenom dvojcu te da bi rasplet mogao biti takav da nijedan od njih ne uzme Sandow.

I?

2015. Heath je „karambolirao“ prejudging. Već mu se piše „osmrtnica“ kao Mr. Olympiji, čini se da Dexter Jackson i Shawn Rhoden uvelike prevladavaju kao favoriti publike. Dexter je u subotu bio toliko blizu da je gotovo osjetio publiku u ustima.

I?

2016. je godina, prolazi u gotovo rezigniranom zatišju. Rhoden koji je Heathu trebao biti najveća opasnost nije baš izgledao opasno u direktnoj usporedbi sa šampionom. Čini se da je Phil zgazio primisli o Shawnovoj konkurentnosti, ali Big Ramy i Bonac napreduju u plasmanima.

I evo nas u 2017. – godina u kojoj su upravo Ramy i William pritiskali Heatha koliko god je bilo moguće. Gusti, zbijeni i kompaktni Bonac skočio je do nekada nedostižnih visina, a Big Ramy pokušao je impresivnom masom i zastrašujućom figurom nokautirati The Gifta. Alkarski rečeno, opet je to bilo „u ništa“.

Trbuh je ostao velika kontroverza i mnogo je fanova imalo gorak okus u ustima kada je Heath ponovno uzeo trofej najboljega, čak i kada nije izgledao kao top verzija sebe. Priča se da je to možda to, odnosno, da je dosegao svoj maksimum i da mu figura odsad može samo nazadovati. Operirao je herniju te postoje oni koji to vide kao mogući problem za izgled njegova trbuha. Phil Heath bi vjerojatno rekao:

„I?“

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO