Košarica Narudžba

Mali-Veliki Ramy

14.12.2015
Luka Kuhar
Ovih je dana svijet zaludila nova slika velikog Ramyja. Naime, čini se da se čovjek konačno malo odmorio od treniranja i priprema te izgubio nešto veličine. Naravno, kada se to dogodi tolikom natjecatelju, svakakve glasine...

... počnu kružiti internetom.

Prva je bila ona da je sve gotovo, Ramy se razočarao u bodybuilding i okačit će gaće o klin. Dosta je bilo utega i poziranja, suci ne vole Arape, mora se vratiti ribarstvu te brojnim blagodatima rodne zemlje. Tako nekako internet napuše stvari i uruči izvanredan otkaz natjecatelju čija se karijera tek zahuktava iako često biva pod pritiskom ogromnih očekivanja. Eto, to dobijete kad ste ogroman čovjek!

Zatim naravno one zločeste koje zazivaju bolesti i nesreću povezujući sve to s klero-masonskom steroidnom zavjerom. Big Ramy sigurno je teško bolestan, brojni natjecatelji s istoka imaju probleme sa zdravljem zbog jeftine kemije s Tajlanda itd. Nikada nije dobro priželjkivati ili spekulirati o mogućim ili nemogućim crnim scenarijima. Bilo da je zdrav k''o dren ili blijed kao krpa, s temama zdravlja nije se baš za šaliti.

Ono što je dosta bitno u čitavoj priči je Ramyjev ponovni prelazak kod drugog trenera. Svi ga znamo iz početne faze s Dennisom Jamesom koji ga je zapravo proširio Amerikom kao veliku vijest. Bio mu je velika podrška u tom smislu, ali nije izgledalo kao da dvojac uspješno pronalazi recepturu za svladavanje konkurencije na najvišem nivou.

Zatim je na red došao najpoznatiji brbljavac među trenerima, George Farah. Veliki guru ima više priča o svojem prijašnjem životu no što Ramy ima kilograma, ali ne mogu mu se osporiti brojni rezultati kojima se hvale njegovi klijenti. Veliki problem u ovoj suradnji očito je bilo tumačenje pojma "izrezan". George je tupio da Ramyjeva forma izgleda bolje kada dobiva kilograme što je mnogima zazvonilo kao malo čudno, ali ostavilo se prostora sumnje kada se radi o takvom friku. 

Na kraju je u Brazilu dobio McMillana isključivo zato jer je bio jednostavno toliko ogroman da mu se nitko u tom dijapazonu natjecatelja nije mogao ravnopravno suprotstaviti. Nikakva ekstremno dobra forma niti neka posebna suhoća nisu pratili tu veličinu. Vidjelo se već tada da je Farahov plan u problemima. 

Prvi dan Olympie stvari su izgledale nikada gore. Ramy je bio velik (no to i nije bilo neočekivano), ali strahovito mutan i "pogubljen" u svim tim mišićima. Nije se vidjelo nimalo važnih detalja ili presudnih separacija. Drugi dan stanje je svakako bilo bolje, no opet, nije to taj obećani Ramy koji bi trebao kositi svoju konkurenciju bez problema.

Sada je na red došao Chris Aceto! "Tehničar", kako ga zovu preko bare, dobro je znan po tome da se zaista trudi prikazati svoje natjecatelje u dobroj formi, a to je ono što najviše treba golemom Egipćaninu. Da Ramy izgubit 10-15 kila i dalje bi bio velik, nitko ga ne bi zasjenio, a tko zna koliko bi forma profitirala od toga.

Nove fotografije nastale su u njegovoj pauzi od treninga i priprema. Odlučio je odmoriti tijelo jer očigledno zna da je u bodybuildingu cilj duga karijera, a ne boom koji može potrajati 3-4 godine. Nadamo se da će Veliki Ramy iduće godine zaista biti najbolja slika sebe.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO