Košarica Narudžba

Matković i Barić zlatni!

03.06.2016
Luka Kuhar
Državno je završilo pretprošlog vikenda i najbolji mogući rasplet zadesio je naše članove tima. Marko Barić i Kristijan Matković najsjajnije medalje odnose u svoje stalaže, a figure koje su prikazali bile su među najboljima u državi.
 
1. Marko Barić - bodybuilding teška i apsolutna 
 
Na našoj domaćoj pozornici često imate bildere koji izgledaju kao da jednom nogom isprobavaju temperaturu vode nadajući se da se neće opeći - pa nalete na Barića koji je ekvivalent točci vrelišta u toj usporedbi. Marko nije stranac bini i svoj je profesionalni uspjeh započeo 2012. godine kada je u juniorskim vodama bez većih teškoća pomeo konkurenciju. Vrlo brzo zatim postaje i prvak Europe u istoj kategoriji te Hrvatskoj donosi nezabilježen prestiž tim osvajanjem. Nije rijetkost da u Hrvatskoj postoji dobar junior koji može veličinom parirati na poznatijim binama (sjetimo se Klančira ili sada Dleska), no Barić je prvi koji je jednako uspješno pokazao formu na domaćoj i kontinentalnoj razini. Sada je došla sezona koja ga je testirala kao seniora i čovjeka koji se mora suprotstaviti vrlo iskusnim natjecateljima kako bi se približio bilo kakvoj medalji. Srećom , Barić je svoj zadatak shvatio ozbiljno i prionuo na posao kao nikada prije. Forma se zaoštrila, mišići povećali, a oblost i punoća ostali onako prepoznatljivo markantni. Sve što je valjalo napraviti je pokazati to okupljenima. Tako je upisao finale prvenstva Europe, zatim osvajanje internacionalnog kupa u Austriji, Sisak open natjecanja i napose državnog prvenstva u Zaprešiću. Impresivan u svakoj pozi i vrlo skladan, Barić se pokazao kao jedan od predvodnika bodybuilding scene u našim krajevima, no, ono što valja istaknuti je činjenica da, napravivši to, nije sklopio nikakav dogovor s vragom i devastirao vlastite proporcije. Očito se može i kada poštuješ svoje principe više od svega! Svaka čast kolegi iz tima.
 
 
2. Kristijan Matković - classic bodybuilding kategorija
 
Zlato u visokom klasiku ide Kristijanu Matkoviću kojeg mnogi od vas prate preko njegova NoQuitter page-a. Prije nego što nastavim dalje o ovom hvale vrijednom uspjehu, želim  napomenuti da ovo Kristijanu nije prvi dodir s binom, iako ga razumijem zašto bi on volio da je tako. Ipak, evo da istaknem zašto se ne smije prešutjeti njegov prvi izlazak. Križ Open bio je kobno natjecanje za njega prije dvije godine. Uložio je sve u pripreme, potrudio se koliko je mogao i eto na kraju ispao sedmi od sedam. Kada je došlo finale, on se tamo nije pronašao. Bilo je tu mnogo tuge i negative, dosta bi se ljudi počelo ponašati osoro, bahato, povrijeđeno ili - kako to često vidimo - napadački prema sucima. Kristijan se povukao kako bi radio da napreduje. Otvoreno je rekao da je želja za bodybuildingom u njemu najjača stvar i nije se dao smesti u tome. Ja otvoreno kažem da sumnjam u svoj karakter kada promatram njegovu čeličnu predanost bodybuildingu kao sportu. Nisam siguran da bi tako uspio pregrmiti težak i nepovoljan rasplet. Možda je to bio loš rezultat Kristijane, ali ti si zbog toga danas između ostaloga dobar čovjek. I neugodne crte naše povijesti stvaraju našu ličnost - tako je i tvoje zlato djelom stvoreno iz poznavanja poraza. A kakvo je to samo zlato bilo! Formom je otisnuo sebe od konkurencije dobro znanih bildera koji su na ovo natjecanje također došli spremni. Zlatko Piralić dugo je u ovom sportu, držim ga za jednog od najuspješnijih domaćih bildera tog kova i bio je odličan oponent Matkoviću. Ono što je Kristijan prezentirao bio je kompletan paket forme i proporcija koje traži klasik kategorija, kao i vrlo vještu izvedbu obaveznih poza. Na bini je to izgledalo lako i prirodno, tako da i sama dodjela pehara nije imala "neprirodan" rasplet. Osobno sam pratio njegov rad i znam da je u ovo dao sve što je imao, pa onda još i malo više kad god je mogao. Impresionirao me kao čovjek već prije, sada je to napravio i na bini! Odličan posao!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO