Košarica Narudžba

MONTGOMERY OBARA REKORDE

03.08.2015
Luka Kuhar
Da ste nekoga pitali tko će osvojiti overall titulu na ovogodišnjem NPC natjecanju, sumnjam da bi se mnogo fanova bodybuildinga založilo za momka od 20 godina i stotinjak kilograma.
 Ipak, oni koji "žele znati više" imali su Codyja među favoritima.
 
O mladom Montgomeryju sam pisao na nekoliko stranica upozoravajući na činjenicu da mu se pridaje premalo pažnje. U doba kada bodybuilderi postaju profesionalci nakon epski dugih amaterskih karijera, Cody je definitivno razbio kalup. Već je prije par godina pokazao da zna kada je tri puta zaredom osvojio titulu najboljeg teenage bodybuildera. Takvo što nikada nije viđeno, a zadnje takvo osvajanje dovelo ga je kao sveukupnog pobjednika iako su se na tom natjecanju nalazili i momci do 25 godina starosti.
 
Međutim kruna karijere dogodila se nedavno na NPC USA natjecanju. Slike koje su objavljivane do natjecanje pokazale su da momak napreduje strelovitom putanjom, ali manjak konkurencije oko njega nije davao jasne naznake o točnoj dalekosežnosti uspjeha. Znalo se da će biti dobar, ali - koliko?
 
Bit će najbolji! Pokazalo se na bini gdje je Montgomery potukao sve. Od novopridošlica do vetarana. Sve ih je u svlačionicu poslao dvadesetogodišnji natjecatelj s trenutnim prebivalištem u San Antionu.
 
Zanimljivo je da je u intervjuima nakon natjecanja Cody rekao da mu je ovo zapravo bila najteža godina dosad što se priprema tiče. Nije bilo njegove djevojke koja ga je dosad uvijek žurno pratila na natjecanja i intervjue, nije više živio sa obitelji zbog fakultetskih obveza, te nije baš imao ugovora na početku priprema. Priznao je, bilo je to depresivno razdoblje za njega i karijeru koju si je zamislio.
 
Prevladao ga je ipak na najbolji mogući način. Titula jednog od najprestižnijih natjecanja preko bare pripala je upravo njemu i to u kategoriji teškaša, samo da bi koju minutu kasnije ponio i najlaskaviju titulu sveukupnog pobjednika. 
 
Cody će uzeti malo odmora, ali kako je sam rekao, ne previše. Takav potez omogućit će mu da ostane "hot topic", a opet i da se ne baci lavovima prebrzo. Nema smisla da forsira pro debi, jer kako stvari stoje, vrhunska karijera za njega je samo pitanje vremena.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO