Košarica Narudžba

Montgomery također u classicu

25.01.2018
Luka Kuhar
Nije dugo vremena prošlo otkako smo čuli da Regan Grimes planira prelazak u kategoriju klasičara, a već stižu vijesti da će se na isti potez odvažiti izvrstan mladi bodybuilder – Cody Montgomery…

 Malo je tko bio uspješan kao Cody u svojim „klinačkim“ danima. Na amaterskoj razini u SADu tri je puta bio najbolji u konkurenciji svojih vršnjaka, ali i nešto starijih kolega,  bez većih problema dokazujući veliki potencijal. 

 
Kada postanete Pro, a još nemate dovoljno godina da u SADu naručite pivo, svijet je više-manje – vaše igralište. Međutim, svjedoci smo da velika sloboda i naoko neograničen natjecateljski potencijal mogu biti ogroman teret za mlade natjecatelje u sportu koji danas gleda vrhunske profesionalce u kasnim tridesetima – nekad čak poznim četrdesetima.
 
Montgomery je na svom prvom profesionalnom Arnold Classicu bio deseti. I to nije bio samo spomena radi, već je dobro izgledao s obzirom na staž i mogućnosti.  Kada je došao u Australiji, zauzeo je sedmo mjesto. Komentari na njega bili su vrlo dobri, bodybuilding kritičari i kolege iz branše blagonaklono su gledali na mladića kojeg nisu pomeli s bine već je držao svoje koliko je mogao.
 
Iznenadilo me čuti da mu je to tako teško palo, odnosno, da ga je plasman na Arnold Classicu šokirao. U intervjuu kojeg je dao Daveu Palumbu rekao je za Ohio da nije dobro primio tu poziciju jer se navikao pobjeđivati i biti u vrhu. Sigurno je znao da su mogućnosti za rušenje Kaija i ekipe limitirane u njegovom tadašnjem stanju, no očigledno je očekivao više.
 
U svojoj glavi, Cody ističe verziju classic bodybuildinga kao onoga što on zapravo zove – bodybuildingom.  To mu je glavni impetus za prelazak kod kolega s duljim gaćama.
 
Nedvojbeno je da mladi Montgomery i danas, kada je već obiteljski čovjek, ima mnogo toga za ponuditi bodybuildingu te je iz njegova nastupa uočljivo da s obzirom na situaciju u kojoj mu se život nalazi, radije bira classic. Dotaknuo se i Dallasa čija ga je smrt zaista pogodila s obzirom da su si po godinama bili bliski.
 
Cody će ove godine napuniti 24. Pred njim je, vjerujem, duga i plodonosna karijera, ako ne u bodybuilding openu, onda u klasičnijim vodama. Bez obzira na to misli li netko da mu je odluka dobra ili loša, biti će odlično vidjeti Montgomeryja na pozornici!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO