Košarica Narudžba

NATJECATELJI NA ARNOLDU 2018. – DIO 3.

17.01.2018
Luka Kuhar
U našem finalnom članku o muškoj konkurenciji na ovogodišnjem Arnold Classicu dotičemo se kategorije 212 i opasne konkurencije koja se u njoj nalazi.
1. Guy Cisternino
 
Guy Cisternino vraća nam se nakon perioda koji za njega nije bio nimalo ugodan. Požalio se na osjetne bolove u prethodnim mjesecima karijere te nezgodnu pigmentaciju kože na nekim mjestima. Izgledalo je loš, osjećao se loše, karijera je bila upitna, to jest uspješan nastavak iste. Međutim, Guy je borac i nije netko tko se želi predati, tako da je malo tko sumnjao hoće li, ako je ikako moguće, opet stupiti na pro pozornicu. Evo ga, ni manje ni više, nego na Arnold Classicu među jednom od opasnijih konkurencija u zadnje vrijeme. Iako, možda to kažem krivo, jer u 212 kategoriji rijetko možete proći lako, odnosno bez da vam koji trofejni šampion puše za vrat. Bilo kako bilo, Guy se može nositi s bilo kime, ali trebat će mu njegovo najbolje izdanje da ovdje zauzme baš visoku poziciju, a mi ćemo se nadati da ono što prezentira ovaj karizmatični bodybuilder ipak odražava i povoljno zdravstveno stanje te njegov ratnički mentalitet i općenitu predanost bodybuildingu.

2. Charles Dixon
 
Charles nije nazvan The Tank bezveze. Njegova golema „sitna“ figura, što kažem samo visinski, prijetnja je mnogim natjecateljima, bez obzira na to jesu li oni open ili 212. Ne možemo govoriti o nekom super skladu ili linijama, baš zato što je ograničen centrimetrima, ali ono što može napraviti od potencijala za mišićnu masu, napravio je i natovario na svoje tijelo strahovito impresivnu razvijenu muskulaturu. Izgleda dobro sprijeda, s boka i s leđa, ali rijetko kada možemo reći da je stvarno odličan i još uvijek se čeka neko izdanje u kojem bi on mogao punopravno nadjačati ovakvu konkurenciju i postaviti se kao čisti predvodnik. Međutim, ne treba ga otpisati ili smatrati neopasnim jer netko ovoliko masivan i zastrašujuć u kategoriji, koja po kilogramskom ograničenju ne bi to inače dopuštala, uvijek je faktor na svakoj bini.
 
3. David Henry
 
O Davidu smo pisali puno puta i nadam se da ćemo barem još toliko. Klasa od natjecatelja, iznimna figura, minijaturni Ronnie Coleman, vojni pilot, osmijeh morskog psa i mišići kakvi se mogu poželjeti. Sve to karakterizira ovog iznimnog natjecatelja čiji se spori pozing naglašen dubokim rezovima na detaljnoj figuri uvijek pronašao dobro nagrađenim na pozornici. Bili je tu visokih Olympia plasmana, čak i titula, dobrih rezultata na Arnoldu i drugim pro natjecanjima. David je uvijek, barem u određenom smislu, favorit, svojevrsni Dexter Jackson ove kategorije, čak i onda kada ne biste rekli da će sigurno osvojiti, uvijek u glavi zadržavate opciju da se to dogodi. Nije za vraga osvojio sve što je osvojio, a može li još jednom pokazati koliko je odličan i uzeti zlato ovdje, nisam sigurna, ali vjerujem da je i to u sferi mogućeg. Ako će to netko moći napraviti ovdje na taj način, bit će to Henry.
 
4. Kyung Won Kang
 
Kada pričamo o natjecateljima ovakvih imena, malo se polomite izgovarajući i onda se pokušavate prisjetiti koji je koji Kyung, koji je koji Kang i tako dalje. Šalu na stranu, Kyung Won Kang ima lijepu figuru koju krase dobre linije i odličan flow, ali forma za pro ligu jednostavno nije dostatna. Sav taj lijep izgled, tečan pozing i kvalitetan oblik mišića ne mogu mu uvijek pomoći glede plasmana kada konkurencija  dolazi utoliko oštrija, vaskularnija i naoko spremnija od njega. Tijelo kakvo ima Kyung moglo bi i na ovakvim natjecanjima ostvariti zapažen rezultat i uči u top tri onda kada bi napravilo jednaku formu kao, na primjer, David Henry. Strah me i pomisliti što bi sve bilo moguće da, recimo, izjednači suhoću jednog Raymonda. Uglavnom, Kyung Won Kang, ako je suditi po dosad viđenom, vjerojatno neće biti najveći faktor na bini Arnolda, ali ako je dodatno popravio svoju formu, moguće je da neće biti ni na začelju.
 
5. Jose Raymond
 
Boston Mass sigurno puca visoko i očekuje dobar rezultat na ovoj pozornici, bez obzira na to kakvi će se konkurenti naći pored njega. Sam se prozvao bradatom ženom bodybuildinga, šaljivo naglašavajući da njegove vrline neće biti u estetici i lijepim linijama, već u wow faktoru kojeg sačinjavaju gusti mišići i vaskularna pojava. Već dugo vremena Jose reda dobre rezultate i osvajanje pro natjecanja učestala je stavka u njegovom životopisu. Da nema jednog drugog natjecatelja, ovdje bi Josea sigurno stavio kao vjerojatnog i zasluženog pobjednika, ali mislim da će ga gospodin kojeg ćemo zadnjeg obraditi prilično namučiti. Bilo kako bilo, Jose Raymond nikad nije okrenuo leđa borbi i sumnjam da će gađati išta manje od sride.
 
6. Samir Troudi
 
Ako Jose nema lijepe linije, Samir se može pohvaliti upravo time. S druge strane, vjerujem da bi Troudi mnogo toga dao samo da može par puta doseći Joseovu formu. Najveća opomena i upozorenje koje ovom natjecatelju treba dati je da često izgleda bolje na Facebook pozing videima nego što zapravo zasja na pozornici. Nije to ni tako rijetka pojava u bodybuildinug, ali ona vas po svojoj prirodi drži na sigurnoj udaljenosti od top plasmana. Ako će se nastaviti, tada ne sumnjam da Samira ne čeka vrhunac karijere u Columbusu, ali netko s takvim temeljima i potencijalom svakako bi mogao i trebao, čak i na ovako jakim natjecanjima, napraviti dobar rezultat. Hoće li se na kraju motati negdje oko Kanga ili možda ipak dođe blizu Raymondu, ostaje nam za vidjeti, ali po natjecanje bi bilo najbolje kada bi i on došao jako spreman.
 
7. Hadi Choopan
 
U 212 kategoriju stiže bilder kojeg se boje i veliki momci. Cedric McMillan za dlaku ga je pobijedio u open kategoriji na San Marino pro natjecanju. Kai Greene rekao je za njega da je promijenio način na koji gledamo bildere njegove kategorije, a Flex Lewis osmjehnuo se s olakšanjem kada se provukao kroz ušicu igle i uspio nadvladati Hadija u Koreji. Choopan je možda, uz Velšanina, najbolji bilder ove kategorije, a po mom mišljenju sigurno je jasan favorit za prvo mjesto na ovom natjecanju. Gusta muskulatura, oštra forma, sposobnost držanja vakuuma, kao i sasvim dobre linije, učinit će ga strašno opasnim, a možda i nedostižnim konkurenciji. Gledajući listu za open, ne sumnjam da bi i tamo dobro prošao, ali u 212, pogotovo ako je suditi njegovom mentalitetu, sve manje od pobjede neće biti zadovoljavajuće. Naravno, uvijek postoji strah da opet neće dobiti vizu, ali nemojmo coprati.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO