Košarica Narudžba

New York Pro : De Asha osvaja!

20.05.2018
Luka Kuhar
Još jedan New York pro službeno je iza nas. Open kategorija predstavila je podosta kvalitetnih natjecatelja u lovu na titulu Velike Jabuke, a istu na kraju odnosi upravo Nathan De Asha

 1. Nathan De Asha

 

Prije samog natjecanja očekivao sam da ću ovog bildera predstavljati kao pobjednika. Međutim, zamišljao sam to kao dosta uvjerljiviji i kvalitetniji scenarij u kojem je gotovo pomeo konkurenciju sjajnim linijama i dobrom formom na koju nas je s vremenom navikao. Nema se što reći o strukturi ovog natjecatelja - odnosno - malo ga tko tu može ugroziti. Iako nije onaj savršeni ideal linija, sve na njemu djeluje kompaktno. Taj dobar flow neobičnih mišića činio ga je favoritom, a vjerojatno i pobjednikom, jer, imao je par ozbiljnih propusta. Formu nije odradio do točke potpunog zadovoljstva, no najveći problem predstavljali su mi neuvjerljivo zadržan trbuh s osjetnim bočnim anomalijama u par navrata te pozing koji je bio baš..meh. Pogotovo dupli biceps u kojem je valjda htio izvesti neku varijantu Kaijevog izokretanja, a zapravo je izgledao kao da ga je netko opalio laktom pa lovi ravnotežu. Ipak, Nathan je dovoljno kvalitetan da i uz mane bude top natjecatelj što ovdje na kraju pokazuje. Mišljenja sam da je dobro prošao, baš kao i da se ne bi mogao previše ljutiti da je završio kao drugoplasirani.

2. Juan Morel

Što se osobnog mišljenja tiče, Juan nije jedan od onih natjecatelja koje ću spominjati među idealima bodybuildinga, no, treba mu priznati da je ovdje odradio dobar posao. Formom ispred Nathana, ostaje zakinut ponajviše strukturalnim manama. Noge su tu uvijek kamen spoticanja, ponajviše prednji dio. Flow, odnosno taj lijep dojam neprekinutosti sklada figure kod njega baš i ne postoji. Više se doima kao da je sklepan od svega i svačega. To sve i svašta ovoga je puta bilo vrlo spremno i u par poza osjetno ispred Nathana. Naglasio bih ovdje side chest kao definitivno najbolji naglasak prednosti njegove figure, a s leđa mu je forma pomogla ostaviti uvjerljiv dojam. Bilo je gusto, a na papiru, baš i nije trebalo. Za to je zaslužan uporni Morel i neoprezni Nathan.

3. Justin Rodriguez

Evo natjecatelja kojeg mi je drago vidjeti ovako visoko na listi plasmana. Justin Rodriguez polako, ali sigurno rovari prema vrhu bilderskih pozicija na ozbiljnim natjecanjima, a ima i kako. Juan možda nema taj flow tijela kojeg zato baš Justin može dodatno naglasiti spretnim modifikacijama poza. Gdjegdje će vam se učiniti da možda baš on može i uzeti natjecanje bez obzira na dobre konkurente. Nema katastrofičnu pozu već samo one manje uvjerljive. Što se mogućih problema tiče naglasio bi ponajviše, kao upozorenje, mogućnost da rapidni pomaci u polju mase uzrokuju neželjene trzavice s linijama. Bila bi velika šteta narušiti takav oblik samo zato što su kilogrami pretpostavljeni kao cilj. Ostane li kakav je uz minimalne sigurne pomake, Justin bi uskoro mogao još skočiti na ovoj listi.

4. Josh Wade

Na ovom je natjecanju Josh bio dobar bodybuilder kojeg nećete gledati s nekim osobitim sportskim ponosom ili užitkom. Nisu to divne linije, niti nadrealne proporcije. Kada bi ga morali opisati jednim pojmom, rekli bi da je to - korektno. Krupan i mišićno adekvatan za suprotstavljanje konkurenciji, Josh si je svojim radom osigurao dosta visok plasman na natjecanju ovog ranga. Nisam ga oćekivao vidjeti unutar top 5, no ne mogu reći da je nezasluženo. Dapače, gdjegdje se činilo da možda nagriza Rodrigueza. S obzirom na strukturu i mogućnosti popravaka na istoj, mislim da bi se oštriji i spremniji Josh mogao pojaviti na vrhu nekog postolja manjih natjecanja, te da ovdje nije bio sto posto spreman. Međutim, posao koji je odradio valja valorizirati ovim mjestom.

5. Jon Delarosa

Nije mi drago što je ovako plasiran, no, ne mogu reći da to nije zaslužio. Došao je krupan, impozantan za svoje pojmove - ali žrtvujući očito previše toga da bi izgledao veliko. Nekako je to možda simptomatično za bodybuilding open dečke zadnjih godina, a Jon si nije pomogao imitirajući tu pojavu. Sve se doimalo kao da cilja neko natjecanje za cca 3-4 tjedna. One zadnje prepravke kao da nisu napravljenje, a figura nedovoljno izbrušena za pravi pravcati sraz s ostatkom  ekipe. Dosadan sam sam sebi već kada govorim da mu je očito najbolje izdanje u karijeri bilo ono iz duela s Justinom Comptonom, no prošlo je već fino vremena od tih dana. Valja sjesti za stol i razmotriti što se događa u planovima Jona Delarose i kako njegovu kvalitetnu figuru pretvoriti u oružje s kojim može i potući mnoge iz ovih redova. Ovako....neće baš u visine.

6. Rafael Brandao

Govoreći o dobrim linijama, evo ih s imenom i prezimenom! Rafael Brandao može se pohvaliti atraktivnom figurom i kvalitetnim izdanjem u Velikoj Jabuci. Što se tiče količine mesa na njegovom okviru, sigurno ga ne nedostaje, no u prozivci s krupnijim momcima izgleda "tanko". Želim naglasiti da to ne znači kako mu je izgled nužno loš, već ga stavlja u poziciju gdje varljivo pomislimo da mu nedostaje još rasta. Jednako je moguće da bi ga dodatno proširivanje upropastilo u vidu sklada, no nema garancija niti za jednu stranu dok se sam scenarij ne odigra. Rafael polako postaje sve popularniji u bodybuildingu,  a nadam se da će njegova figura polako, ali sigurno, postajati tražena u oku sudaca.

Uskoro očekujte još tekstova o ovom natjecanju!

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO