Košarica Narudžba

Olympia 2021 - dan prvi

09.10.2021
Luka Kuhar
U našim novim video prilozima možete vidjeti analizu događaja na Mr.Olympia natjecanju tijekom prvog dana suđenja za natjecatelje iz Opena kao i ukupne rezultate 212 kategorije...

Pozdrav svima dragi naši i dobrodošli u još jednu Protekinu bodybuilding emisiju! Danas na dnevnom redu imamo dvije važne Olympia teme, prejudging za open kategoriju i analizu ukupnih rezultata 212 kategorije. 

Prije svega, open, najvažnija bilderska kategorija i po mnogo čemu glavni dio natjecanja u profesionalnim krugovima. Ovu kategoriju znamo po njenim najvećim prvacima poput Ronnieja Colemana i Doriana Yatesa. Težinske granice nema, ratuje se punim arsenalom i svim mogućim sredstvima.

Napeto u glavnoj bilderskoj kategoriji!

Imali smo vrlo zanimljivu listu natjecatelja koja je obilovala kvalitetnim imenima, a kada je natjecanje krenulo izvdojilo se njih nekoliko fantastičnih:

(numerirali smo ih nasumično, pošto trenutno nemaju nikakav plasman).

1. Brandon Curry izgleda oblije i punije nego u prijašnjim izdanjima. Dobro poznatu manu dimenzija mišića nogu ovdje je malo popravio, a ostavlja dojam natjecatelja spremnog za lov na još jednu Olympia titulu. Simetrije i dobrih linija ne manjka mu!

2. Hadi Choopan išao je dodatno zaoštriti formu i s pravom ga vidimo kao jednog od najspremnijih, ako ne i najspremnijeg na bini, no isto tako opaža se određeni gubitak mišićne mase i samim time nešto manja impresivnost u prozivkama.

3. Nick Walker prikazuje paket sličan onom s Arnold Classic natjecanja gdje je uzeo zlato. Ovdje se ne čini spremnim za najviši dio postolja, no prvi callout brzo ga je prigrlio kao svog!

4. Big Ramy opet ide na dimenzije i nevjerojatnu mišićnu masu koji ga uistinu i guraju u sam top dva s razlogom, ali nije ovo izdanje koje se dodatno popravilo od prošle godine. Forma solidna, nikako ne i iznimna, a sveukupni dojam nije ga pogurao u ulogu dominantnog vladara bodybuildinga.

Naravno, ima tu još natjecatelja o kojima smo se itekako raspričali u videu iznad! Što se kategorije 212 tiče tamo je situacija sređena i plasmani se već znaju imamo tako jednog novog prvaka i drugog malo tužnijeg, bivšeg.

(ovdje rezultati idu po redu s obzirom da su medalje već stigle oko zaslužih vratova!)

Plasmani 212 kategorije

1. Derek Lunsford
2. Shaun Clarida
3. Kamal Elgargni
4. Angel Calderon
5. Nathan Epler
6. Ahmad Ashkanani

Bila je ovo Derekova večer! Sve se isplatilo. Od treninga, prehrane preko suplementacije, oporavka i pozinga. Uzeo je titulu koju si je toliko priželjkivao, a znao je ostati "kratak" u tom lovu.

Shaun Clarida nema si što zamjeriti, došao je karakteristično pun i mišićav, a dimenzijama u određenim pozama naprosto ne može parirati sjajnom Dereku, iako, neki su ovaj rasplet vidjeli drugačije - sa Claridom kao zlatnim!

Za više o kategoriji pogledajte ovdje:

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO