Košarica Narudžba

Pad Winklaara?

22.03.2015
Luka Kuhar
Mnogo se pitanja postavljalo oko Cedrica McMillana. Big Mac popularniji je iz dana u dan, a rasprave o njegovom potencijalu još uvijek traju. Gdje se tu svrstava neostvareni san u liku Winklaara?

 Roelly Winklaar godinama se navodi kao freak koji će kada tada zasjati kao jedan od najvećih hitova modernog bodybuildinga. Nije to neopravdano, ipak govorimo o čovjeku koji je ušao u Olympia top 8 i nadjačao Big Ramyja na najkompetitivnijem natjecanju svih vremena. Oružja za velike pothvate ima! Ruke koje su svakako u užem izboru za najbolje ikada sve bolje pristaju poboljšanim ramenima. Noge su masivne i unikatnog oblika. Prsa su sve punija, trbuh je zapravo izražen, a leđa su iz natjecanja u natjecanje bolja.

Veliki je problem što su oscilacije u formi katastrofične. Gotovo je neviđena razlika u prezentaciji i oderanosti koju nam Winklaar može prirediti. Zna se pojaviti kao čovjek kojeg vidite kao pobjednika već od prve sekunde. Masivan, s formom, freak faktorom, čak i pozing zna pogoditi kako treba. Nema sumnje, pravi pravcati bilder profesionalac, mišići s pedigreom reklo bi se. 

Već idući puta taj isti profesionalac na binu dolazi kao da se sinoć toliko napio da će ga mamurluk držati čitavu sezonu. Djeluje umorno, odviše opušteno, trbuh leluja na sve strane, poze drži neuvjerljivo - forma je miljama daleko od prave natjecateljske i sav sjaj kojim je nekada zračio sada se pretvorio u sitan plamen koji neuvjerljivo tinja. Reklo bi se, transformacija iz konja u magarca.

U redu, možemo se - i trebamo prisjetiti da je The Beast imao nezgodu na motociklu koja ga je nešto unazadila u pripremama. Stekao se dojam da je bio čak odviše revan u svom povratku i nije zasjao baš najkvalitetnije na bini. Nitko mu to ne može predbaciti, prve vijesti bile su pomalo grozomorne, činilo se da Winklaar dugo duog neće stati pod reflektore pozornice. U dobrom starom bilderskom štihu - povratak je bio nevjerojatan i ubrzan.

Na zadnjem Arnoldu bio je šesti, ali više je poslužio kao granica između spremnih i nespremnih natjecatelja. Gurao ga je isključivo njegov sveprisutni wow faktor kojim impresionira gdje god se pojavi, no u nekoliko navrata novak Fateev izgledao je jednako opasno. To si bilder Roellyjeve klase ipak ne bi smio dopustiti.

Nažalost po zadnjim rezultatima jasno je da Nizozemac bilježi pad u svojoj karijeri. Hoće li se uozbiljiti? Može li pritegnuti ili će zauvijek ostati jedan od onih čiju smo pravu formu uvijek priželjkivali, ali nikada zapravo vidjeli?

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO