Košarica Narudžba

Phila nema u 2019.?

10.11.2018
Luka Kuhar
Kako sada stvari stoje, Phil Heath neće prisustvovati na Mr.Olympia bini iduće godine - barem ne kao natjecatelj. Dao je to naslutiti u konkretnom broju svojih zadnjih medijskih istupa.

Ironično, sada se više pojavljuje u intervjuima i razgovorima nego ikada prije u karijeri. Razlog tomu bio je i određeni "lockdown" ugovor koji ga je obvezao na medijsku suradnju sa samo jednim izdavačem, što je za ogroman broj fanova bila potpuna katastrofa. Imali smo šampiona kojeg vidite na bini i onda čujete rijetko ili sporadično, ovisno o tome kako mu se i što da objaviti.

Šteta da se njegova najveća aktivnost povezala s gubitkom Sandowa jer, iako je sada snaga trenutka poraza s njim, glavna titula koja se godinama povezivala s njegovim imenom - nestala je. U neku ruku, Heath se spustio među "smrtnike" onda kada je tamo protjeran s trona.

Ono čega su mu sada puna usta jest povreda i njena dugoročna sanacija. Ne znam kako reći, bez da zvuči zlokobno, ali više mi se čini da Phil želi vjerovati u povezanost užasno slabe kontrole trbuha s nedovoljnim oporavkom - nego što je to zapravo slučaj. Nisam usamljen u tom razmišljanju.

Ipak, toplo se nadam da je u pravu te da će, kad odleži što mora, pokazati jedno od svojih najboljih - ako ne i najbolje izdanje svih vremena. Međutim - o tom, po tom. Bodybuilding je jedan od onih sportova u kojima zaista stoji da je pretpostavka majka za*eba. 

Kako se zasad čini, Shawn Rhoden svoju titulu neće morati braniti od Heathovog naleta iduće godine. Naglašavam, čini se tako. Pripreme i oporavci po svom su karakteru dugotrajni i tijelo ih odrađuje na sebi svojstvene načine. Možda proces bude išao neuobičajeno brzo pa Phil odluči ipak krenuti u "osvetu"; a opet, nije isključeno ni to zlosretno pauziranje.

Heath svoju "obranu" vrti oko mantre da Shawn ima "samo trbuh" bolji od njega. U neku ruku, možemo gledati iz perspektive sedmerostrukog Olympia šampiona, ali trbuh po svom karakteru "spaja" tijelo i vidljiv je u većini poza. Ne samo to, njegova kontrola može - i hoće - bitno naglasiti ili upropastiti izgled ostatka figure.

To je ovdje bio slučaj. Dečki "udare" pozu i eto, Heath sam sebe pokrade pored Rhodena koji sve odrađuje kako treba. Zaista, morat će to popraviti i nadati se kako produljeno mirovanje nakon operativne sanacije trbuha može "ispraviti" anomaliju s kojom se hrvao.

Osobno, kada sam gledao prijenos Olympije, vidjevši trenutak u kojem Rhoden i Winklaar zastaju, pogledavajući u nekontrolirano pulsiranje Philova trbuha, imao sam osjećaj da je to-to. Tko god je na bilo koji način htio, sada nije više mogao ignorirati problem koji je čitavoj bilderskoj zajednici u tim trenucima bio bolno očit.

Ako će Philov trbuh zaista doći na svoje staro stanje - odlično i to me jako veseli. Neka odleži i dvije godine ukoliko će nam se vratiti u idealnom izdanju. Naravno, veliki je to upitnik i mala je vjerojatnost da nas čekaju "The Giftovi" najbolji dani. 

Nije lako biti Heath! U očekivanju osmog Sandow trofeja odjednom se sveo na propitivanje nastavka karijere. Tko zna; možda još nije nemoguće uzeti osmi!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO