Košarica Narudžba

Prijelomna Olympia!

07.09.2015
Luka Kuhar
Ooo da, već je to doba godine! Spremamo se kruniti kralja bodybuildinga, najbolje isklesanu figuru na planeti. Iščekivanje je u zraku, predviđanja su na sve strane. Mi još nećemo baciti rukavicu, ali imamo štogod za napisati.

Ooo da, već je to doba godine! Spremamo se kruniti kralja bodybuildinga, najbolje isklesanu figuru na planeti. Iščekivanje je u zraku, predviđanja su na sve strane. Mi još nećemo baciti rukavicu, ali imamo štogod za napisati.

Ova Olympia bit će izuzetno važan događaj za bodybuilding. Svaki Sandow stvara povijest, ali ova godina ima itekakav značaj kada uzmemo u obzir moguće pretendente na krunu. U glavnoj ulozi nalazi se glavno ime ovog sporta - Phil Heath, a iza njega već godinama šansu čeka gladni Predator. Pridodajte im Flexatrona i Wolfa, zamislite Dextera, Ramyja te ostatak ekipe i eto nam predstave!

Zašto je ova godina toliko bitna?

Iz jednostavnog razloga - ukazat će nam na to kolika je dominacija Phila Heath-a. 

The Gift je na svojoj prvoj Olympiji nadjačao rivala i prijatelja Jaya Cutlera, a zatim iduće godine imao težak obračun s predatorom. Nakon toga u potpunosti je zalupio vrata konkureciji, da bi se na kraju prošle godine pojavio možda najlošiji dosad. Ono što je malo zabrinjavajuće za ostatak ekipe jest činjenica da je svaki puta bilo dovoljno, svaki puta iznad svih.

Ima 4 Sandow trofeja, baš kao i Cutler, a kako stvari stoje trenutno ga se favorizira za još barem ovaj. Bio bi tada jedini Mr. O s pet osvojenih Olympia (u slučaju da nikada više ne uzme titulu na tom natjecanju), a opasno bi se približio elitnom društvu bodybuildinga, ljudima koji su bacili sjenu na čitave ere ovog sporta. Prvenstveno Dorianu sa 6 Olympia, a zatim Arnoldu, Haneyu i Colemanu.

Heath žari i pali iz godine u godinu. Razvio se kao brend u industriji i spreman je za obračun sa svakim od navedenih. Želi osvojiti deset Olympia, a trenutno stanje stvari ide mu u prilog. To je itekako dalek cilj, ali sve je moguće, pogotovo s njegovim rezultatima.

Nije ovo samo njegova važna godina. Predator će (ako je za vjerovati "službenim glasinama"), zagaziti u četrdesete. To ne mora ništa značiti - pitajte Dextera! No opet to je već u većini slučajeva opraštanje od prime time godina za binu. Kai je zadnjih godina stvarno maksimalno napadao Phila. Od srezanosti do ogromnosti, pokušavao je sve moguće, a opet nikako da pogodi tu zlatnu sredinu.  

Wolf i Rhoden imaju račune za poravnati. Već se godinama nadmeću iz natjecanja u natjecanje gurajući jedan drugoga do granica forme i prezentacije. Ovaj duo ima potencijal za top 2 ako se jedan od njih pokaže bolji no ikada, a kako stvari stoje, mogli bi baš oni zaprapriti situaciju na pozornici. Wolf je prošle godine bio u najboljoj formi, ali izgledao je flat -  s druge strane prvog je dana Rhoden izgledao kao da je lagano u top 2. Dapače nemalo ga je ljudi imalo u ulozi predvodnika tijekom prejudginga.

Tu je i Ramy koji bi morao doći na svoje s formom koja ga poznaje kao što on zna engleski. Dexter koji odbija odustati iako mu godine ne idu u prilog, Branch Warren koji će prije istući Chucka Norrisa nego zabušavati... Toliko priča koje moramo sagledati!

Jedno je sigurno, ova godina pokazat će nam gdje se trenutno nalazi bodybuilding i tko čini sam vrh ovog sporta. U svojoj nepredvidljivoj predvidljivosti, naš se sport približava svojoj najblistavijoj ceremoniji. Vrijeme je da se preda još jedan Sandow trofej, da najbolji još jednom pokažu što znaju!

Do Čitanja,

Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO