Košarica Narudžba

RHODEN I WOLF - što i kako?

15.04.2016
Luka Kuhar
Dvojica natjecatelja koji uvijek grizu, no još uvijek nisu zarili zube u Sandow trofej. Jedan od njih predstavlja odličnu simetriju i estetski sklad, a drugi je goropadni umjetnik.
Rhoden je otprije par godina postao ozbiljan igrač na IFBB pro sceni. Jedan od onih profesionalaca koji su bili dobri, ali uvijek nedovoljno, nisam ga ni po čemu osobitom izdvajao u ranijim danima karijere. Bilo je dosta mjesta za popravke, a vjerojatno se neki od Vas sjećaju da je Flexatron bio vlasnik poprilično ružnog bruha u području trbuha. Dodajte tome očekivanje oporavka, pa povratak treninzima, kasne tridesete i dobili ste jednadžbu s negativnom predznakom. Pozitivan rezultat teško čete očekivati. No, znate li pravila matematike jasno je da se taj predznak može i promijeniti kroz tijek zadatka, koji je Shawn Rhoden shvatio izrazito ozbiljno. Tako je minus postao plus, a Flexatron iz pritajenog profića zabljesnuo kao potencijalna opasnost po Olympiju.
 
Simetrija je tu, lijepi mišići su tu, estetika nije narušena i sklad figure vidi se u svakoj pozi. Nažalost, ili na sreću ako gledamo sa stajališta sporta, Olympia traži nevjerojatnost i što manje velikih mana. Shawn je muku mučio s leđima u komparaciji s ostalim mišićnim skupinama, a ni ruke  nisu djelovale impresivno u baš svakoj pozi same za sebe. Noge su, narod bi rekao, prva liga, a trbuh iako operiran i dalje izaziva zavist kod konkurencije. Pitanje je samo što će napraviti ove godine? Prošle je vjerojatno ispustio najbolju priliku za hvatanje trona bodybuildinga, a osobno mislim da će mu ovogodišnja Olympia biti presudna. Ili će pogoditi kako spada i pokazati zašto ga toliko hvale, ili je možda najbolje ipak iza njega.
 
Wolf je uvijek bio hit. Mane su bile jasne, leđa nepopunjena, list koji ne želi slušati, forma koja se mijenja iz minute u minutu. Wolf je čitavu karijeru ista priča, ali želite je iznova čitati jer, iako ima par rupa u fabuli, svaki put zadovoljno zaklopite korice knjige. Dennis nikada ne izgleda loše i nikada ne djeluje da ga itko može lako zaobići, kamo li deklasirati. Borio se sa svim titanima zadnjih godina. Na bini je parirao Cutleru, Heathu, Dexteru i ostalom društvu koje u svom remenju ima poprilično zareza za pale borce. Wolf bi im redovno bio najteža crtica na tom putu. Popravio je leđa, list ga izgleda nikada neće poslušati, a forma iako i dalje lelujava, izgleda fantastično kada ju zaista pogodi.
 
Što se figure tiče svi znate za njegove, gotovo komično velike, kvadricepse. Viseća zadnja loža, Vrlo dobar i oku ugodan oblik tijela, široki frame i freak faktor. Ima dosta oružja u svom arsenalu i kada ih iskoristi kako treba čak ni Phil Heath ne izgleda kao da se lako nosi s njim. Shawn Rhoden najbolje zna da se s Dennisom ne treba zezati. Uostalom ima i ona jedna bajka braće Grimm koja jasno kaže da sve one koji zastrane s puta čeka Veliki Zločesti Vuk.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO