Košarica Narudžba

Svi mrze Phila

29.08.2016
Luka Kuhar
Prevladavajuće ozračje oko trenutnog Olympia šampiona gotovo je jednolično - nitko ga ne obožava. Dapače, ljudi ne vole Phila već godinama, kako karakterom, tako i figurom.

 Figuri je doduše teško prigovoriti. Zaista možemo reći da se radi o vrhunskom tijelu čiji su mišići razvijeni do maksimalnih zamislivih granica. Štoviše, da ga nekome pokažete - tko nije upućen u bodybuilding, rekao bi Vam da se radi o očitom fotošopu. Pa ipak, unatoč nevjerojatnom razvoju, Phil i dalje ne izgleda van dobrih proporcija. Još kada dodate tomu uvježban pozing - teško je da će ga netko dobiti - što se uostalom i pokazalo zadnjih par godina.

Stav je sasvim druga priča. Postoji jedna zdrava linija između samopouzdanja i dobre stare - kurčevitosti. Phil je s obje divovske noge zagazio u ovo drugo, okrenuo se i pokazao srednjaka svima s druge strane ograde. I ok, prođe to koji put, trash talk zna biti zanimljiv, rivalstva prodaju ulaznice, teške riječi napune naslovnice, ali nema toga u pravom smislu. Heath ima auru seronje koju je sam njegovao.

Naravno da mu neće biti drago kada Kai potpiše poster kao Mr.Olmypia - ima pravo biti uznemiren time. Isto tako smije reći da je najbolji jer je nositelj najveće titule - nema mu tko što dodati na to. Da je tu stao, sve bi bilo dobro, rekli bi da je to čovjek zdrava samopuzdanja i odlične figure, spreman za dvoboj s bilo kim.

Međutim onda počne s tim da je rušitelj snova, da je Arnold imao pileće noge, vrijeđa klince na društvenim mrežama, s podsmijehom govori o konkurenciji (neki se sjećaju videa gdje se sprdao s Rhodenom). Što možda zvuči čak blago zabavno, ali ne dolikuje jednom šampionu sporta bodybuildinga. 

Tako Phil iza sebe ima mnogo fanova, no mogu reći da sam prilično siguran da bi u slučaju postojanja neke ankete s pitanjem "Želite li da Phil izgubi titulu" - odgovor mnogih bio jasno i glasno da. To nam govori da vrhunsko tijelo može biti izuzetna platforma, da sportsko postignuće uistinu ima težinu, ali da sve to može dovesti u pitanje jedan težak karakter.

Realno, Philu respekt mase ne treba, ima tijelo, ima novce, ima uspjeh, ima nasljeđe. On je uspio u životu i ne može mu se prigovoriti ništa s te strane. Pitanje je samo, hoće li otići u povijest kao najomraženiji Mr. Olympia u sportu. Hoće li, osim što je iznima figura, biti i izniman sportski čovjek.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO