Košarica Narudžba

URSA I KLANČIR OSVAJAJU

22.10.2015
Luka Kuhar
Naša suradnja s Petrom Klančirom i Stjepanom Ursom bila je fokusirana na natjecanja koja smo nedavno imali prilike vidjeti. Maxximum Open za Stjepana i Arnold Classic & Olympia amateur za Petra. Rezultati?
Krenimo prvo s novopečenim prvakom Maxximum Opena, Stjepanom Ursom koji je bodybuildingu na ovim prostorima dao jedno novo, vedrije lice.
 
- Stjepan se bodybuildingom ozbiljno bavi svega par godina i ljubav prema sportu prerasla je u natjecateljske ambicije kada je uočio kako mu se tijelo prilagođava gabaritima bodybuildinga. Možete misliti koliko se naslušao stereotipa o visokim bodybuilderima, proporcijama, ovome ili onome. Ursa se nije dao smesti iako nije sve uvijek išlo po planu. Visoki bodybuilder poput njega mogao bi si pronaći pregršt isprika za eventualan izostanak rezultata, ali umjesto izvlačenja, pronašao je dobre plasmane!
 
- U svojem natjecateljskom stažu Stjepan se našao na bini s velikim šampionima i kazao mi je kako su mu najdraže pobjede one protiv Kolobarića prošle godine, te Miklečića u ovogodišnjoj apsolutnoj. Sve i da napredak ne prati po svojoj formi, mogao bi zaključiti da je na dobrom putu s obzirom na konkurenciju koju ostavlja za sobom.
 
 
- Maxximum Open najveće je natjecanje na kojem ne nastupio i naš cilj bio je da tamo ostvari pobjedu u kategoriji. Mislili smo da je to realno moguće s obzirom na oštrinu koju prikazuje, a ugodno nas je na kraju iznenadio kada je u zadnjim danima još popravio situaciju i na kraju uzeo apsolutnu!
 
Što se Klančira tiče njegov je uspjeh doslovno za povijest ovog sporta. Izuzev Mirsada Terze, naša regija dugo nije imala aktivnog IFBB profesionalca. Ne samo to, Hrvatska ga zapravo nije imala nikada!
 
Davnijih dana Miloš Šarćev i Nasser El Sonbaty mogli su se svrstati među rijetke predstavnike ovih prostora u elitnoj klasi bodybuildinga. Obojica navedenih ostavili su dubok trag u željeznom sportu i nakon njih nije bilo čovjeka koji bi mogao replicirati njihova postignuća.
 
Ako je netko potencijal za to, onda su svi prsti i oči uprti u Petra Klančira.
Naš Pero mogao bi uskoro okušati sreću na PRO pozornici, ali sve ovisi o njegovoj odluci i planovima za budućnost. Uspio je napraviti ono što nitko ovdje nije i prometnuo se u najveće ime bodybuildinga Hrvatske.
 
 Slika: Ronnie.cz
 
Obojici im od srca zahvaljuje Proteka i Superior Team s kojima su surađivali čitavo ovo vrijeme. Odradili smo važan posao, pokazali da ide kada čitav tim podržava i nadamo se još boljoj budućnosti.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO