Košarica Narudžba

Uvjerljivi Mr.Olympia

04.01.2016
Luka Kuhar
Pisalo smo o Heathu kao o šampionu čija je vladavina sada već impresivna i duga, ali način osvajanja titula sve manje uvjerljiv. S druge strane, Flex Lewis ima manje problema s neprijateljima u kategoriji gdje su gotovo svi u fomi.
Phil Heath zadnje dvije godine više izvlači živu glavu iz gužve na Olympia pozornici, no što zapravo rastura konkurenciju. Subotama obično ispravlja grijehe petka i podsjeti nas zašto je sjajan. Problem je što nema te uvjerljivosti, nema onog game over efekta kad se pojavi na bini. Upravo suprotno. Prošle godine u petak čitava prva prozivka imala je dobre šanse za Sandowa, svaki na svoj način. Phil Olympiju nije osvojio sve do zadnje sekunde, a i to ga je koštalo bodova koje je ustupio vremešnom rivalu.
 
 
Čitavo to vrijeme u stopu ga prati čovjek koji je po titulama jedan korak iza, ali po uvjerljivosti jedan korak ispred. James- Flex - Lewis godinama žari i pali u 212 kategoriji koju je uz šačicu junaka popularizirao iz jedne "lakše divizije" u pravi spektakl kojemu se mnogi vesele. Pojavljuju se na Arnoldu, Imat će i show na glavnoj Olympia bini iduće godine. 
 
Predvodnik čopora dolazi iz Walesa i jednom mu je prilikom, u ranoj fazi karijere, ponajbolji spisatelj u bilderskoj branši, poručio da se tamo vrati s nekim drugim ambicijama jer bildanje neće biti sport za njega. Zamislite samo kako je to kad takva prognoza četiri puta osvoji Olympiju. Možete to nazvati gafom bez premca!
 
Takav je i Flex - bez premca! S godinama su ga lovili mnogi. David Henry; Eduardo Correa, Jose Raymond, Yamagishi, Baito, English. Koga god se sjetite od uspješnih bildera od 90ak kilograma, vrlo je vjerojatno da se zadnjih godina postavio kontra Lewisa - i neslavno izgubio. Ono što je zanimljivo je da se to ne događa samo na Olympia natjecanjima.
 
Phil i Flex imaju još jednu bitnu razliku kada dođe do natjecanja. The Gift je "one show man" koji se pojavljuje isključivo u Vegasu izlazeći iz svog željeznog brloga tek kada kucne čas da kući odnese još jednog Sandowa i pokaže zube konkurenciji. Izuzev toga nastupio je tijekom svoje vladavine samo jednom izvan svoje komforne zone Olympije i to kada je uzeo Arnold Classic Europe.
 
Flex Lewis je posvuda. Post Olympia natjecanja, Arnold Classic, svašta nešto. Naravno da to ne znači da će se pojaviti baš svugdje, ali nije šampion koji se ukazuje samo jednom pa onda zatvori radnju na godinu dana što se natjecanja tiče. Bilo je par prilika kada ga je njegova izlaznost umalo koštala prvog mjesta - kada ga je pritisnuo Baito u San Marinu, no izuzev toga, isplati mu se natjecati i van Olympije.
 
Ove godine Flex će peti puta napasti showdown titulu, a govorkalo se i o mogućem preseljenju u open. Mislim da neće biti mnogo od toga, odnosno da Lewis još ima ugodnu poziciju u svojoj domeni gdje je apsolutni kralj i prilično voljen šampion. Figuru se uvijek može prepraviti. Pitanje je može li netko njegovu pobijediti? 
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO