Košarica Narudžba

Vraća se Levrone (Opet)!

04.02.2018
Luka Kuhar
Poznato je da nakon Columbusa i tamošnjeg Arnold Classica, natjecatelji odlaze u Australiju kako bi ponovno odmjerili snage na istoimenom natjecanju u „Zemlji tamo ispod“. Pridružuje im se i Kevin Levrone!

 1. Kevin Levrone

Da, evo ga opet! Nije ono bio one hit wonder na Olympiji (ni u kojem smislu) već se vraća u, nadamo se, velikom stilu. Hype nije ni blizu prijašnje razine, no, tako je i bolje. Očekivanja nisu bila realna, a prognoze su više štetile Kevinu nego pomogle. Došao je oboružan impesivnim rukama, ali ničim drugim nije se mogao pohvaliti. Naravno, u konkurenciji najboljih na planeti, to ne prolazi samo tako. 
Što će napraviti u Australiji? Ne znam, ali jednostavno se nadam boljem od dosad viđenog. Nema smisla tražiti izniman rezultat i osvajanje natjecanja. Konkurencija će kvalitetom bitno otežati njegov uspon do visokih plasmana. Ipak, kada bi se pojavio „popravljen“ stvarno bi pokazao da nema godine koje su prekasne za prepravke i uspješne dorade na sebi. Pokaže li se lošiji no na svojoj zadnjoj Olympiji, svakako je vrijeme za častan uzmak.
 
2. William Bonac
 
Ako će netko otežati ostvarenje Kevinove ideje o osvajanju Pro Showa prije definitivne mirovine – bit će to Bonac u Australiji. S ovim natjecatejem nema šale. Uvidjeli su to svi na Olympiji izuzev dvojice natjecatelja koji u usporedbi s njim svejednako nisu izgledali savršeno. Ovisno o tome kako će se plasirati u Ohiju, vidjet ćemo ulazi li ovdje kao apsolutni favorit, no, da je jedan od najboljih na listi, svakako. Obiluje gustim, zbijenim, a opet ne ružnim mišićima kojima dosta odskače od konkurencije. 
Nema puno prostora za napredak u vidu pomaka na masi, ali svaka uspješna prepravka u formi i definiciji mogla bi ga pogurnuti još dalje ispred brojnih pretendenata na tron bodybuildinga.
 
3. Dennis Wolf
 
Dobro je vidjeti da Dennis planira u sezonu uči s više natjecanja. Uvijek postoji šansa da se comeback malo izjalovi – odnosno da se stvarnost pokaže malo drugačijom od one na koju nas je prošlost navikla. U Dennisovom slučaju sve osim top 3 na ovakvim natjecanjima bilo bi iznenađenje (da je karijera nastavila kako je išla), ali tko zna što nosi budućnost nakon povrede. Možda ispadne iz razmatranja za top 6. Nije nemoguće ni da nas potpuno otpuše iz sjedišta neviđeno dobrim izdanjem i zatim zasluženo visokim plasmanima. Bit će stvarno bitno da mentalno dobro podnese nastavak karijere jer, pojavili su se neki novi klinci i nisu laka konkurencija. Vuk je izbivao, vidjet ćemo kakvi su zubi!

 
4.  Roelly Winklaar
 
Kažu neki, Winklaar bi mogao početi osvajati Arnold Classice. Zašto ne! Međutim, njegov izgleg na pozornici morat će proći dodatna poboljšanja u vidu detalja i one prave suhoće. Toga mu nedostaje da se probije i održi među top 4-5 bildera na svijetu. Tamo ga neki guraju, ali nije suveren u svojim dosadašnjim pojavljivanjima. Često čujemo da bilderi znaju biti svoji najgori neprijatelji i to zaista je istina u slučaju Winklaara. Pozing je godinama bio loša improvizacija želje za pokazivanjem, a forma lelujala više od lista na vjetru. Čas potencijal za top 3 na Olympiji, čas izgubljeni trbušasti slučaj. Sve to bio je Roelly. Pokaže li uzastopan napredak, malo je onih preko kojih se neće popeti.
 
5. Steve Kuclo
Na zadnjim fotografijama Steve Kuclo izgleda ohrabrujuće! Veliko tijelo Amerikanca počinje pokazivati ozbiljnije znakove zrelosti pa se zaista nadam da će ga to s puni pravom pogurati što više na listama ovakvih natjecanja. Dosad ga nije pratila neka sreća oko uvjerljivosti plasmana iako se radi o kvaitetnom bodybuilderu. Problem je što nije napravio jedno od onih „slam dunk“ natjecanja gdje u potpunosti zatvara vrata konkurenciji. Bez toga, repovi ostaju i sumnja ne jenjava. Može li Kuclo biti u top 3 na Arnoldu? Može, ali neki novi, bolji Steve. Onaj kojeg smo gledali u zadnjih par navrata, imao je posla za napraviti.
 
6.  Cedric McMillan
 
Najbolji Cedric na ovom natjecanu ne treba ozbiljno shvatiti nikoga osim Bonaca i eventualno 100%tnog Wolfa. Ostalo je sve u zoni bildera koje može odvaliti bez poteškoća. Naglasit ću – to je za najboljeg Cedrica. Takav McMillan je endemska vrsta koja ne pomoli svoju glavu često na pozornicu. Jednom godišnje – ili svakih par godina, teško je više znati kad će Cedric pogoditi, ali spašavaj se tko može kad to učini. Njegova su boljka linije i dobri mišići koji ih popunjavaju. Čovjek bi s pravom rekao da mu puno više ni ne treba, ali onda kada bi redovno zadovoljavao određene kriterije forme. Da je te redovitosti češto vidjeti na njegovu repertoaru, Cedric bi trofeje skupljao kao od šale.

7. Hidetada Yamagishi
 
Hide i ovdje nastupa hrabro u openu. Nadam se da će u SADu pokazati izdanje kojeg vrijedi izlagati dugom putovanju u Australiju kako bi se povoljno usporedio s čitavim nizom kvalitetnih momaka. Nekada nije bilo nemoguće vidjeti Hidetadu u top 3 open kategorije, ali huh, na ovom specifičnom natjecanju imat će vraški težak posao. Svakakvih profila natjecatelja ima, od novih do starih. On je jedan od vremešnih momaka koji mora dokazati da staro željezo još uvijek nije za baciti.
 
8. Jonathan Delarosa
 
Delarosi je bodybuilding u krvi, ali na bini još nije našao način da to sasvim uvjerljivo pokaže. Da je revan i predan radnik, zna se. Da redovito posloži sve kockikce kako treba – još ne. Oblik je tu, a i masa je uznapredovala. Oblikovat to u prezentabilan paket oštre forme već je teži posao, no za njega bi isplata mogla biti velika. Baš zbog određenih genetskih predispozicija, spremni Delarosa u ovakvom bi sastavu konkurencije mnogima uspješno pokazao zube. Nadam se da ćemo ga vidjeti što bolje pripremljenog za tešku bitku koju može očekivati.
 
9. Lukas Osladil
 
Nije neka česta pojava da možete pisati o bodybuilderu kod kojeg forma nije bojazan. Eto nam Lukasa Osladila s upravo tom boljkom! Čovjek koji je uvijek izrezan – više manje od glave do pete. Detaljnih nogu, ruku, gluteusa i ostalih mišićnih skupina, Osladil je s godinama uspješno revitalizirao karijeru koja se malo mučila oko uzleta. Sada ga znaju kao „onog Europljanina koji uvijek pogodi izdanje“. Nisu to savršene linije, niti najdivniji mišići, ali da je profesionalac vidi se bez puno mozganja!
 
Dio drugi, uskoro.
Do čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO