Košarica Narudžba

Wolf se polako vraća

30.11.2016
Luka Kuhar
Netko vam je nedostajao na ovoj Olympiji? I nama je. Dennis The Big Bad Wolf, morao je objesiti gaće o klin što se ove godine tiče, nakon što je zaradio nezgodnu povredu kralješnice.
 Operacija i oporavak uzeli su danak koji je on uz Team Andro ekipu opisao kao "Lost Gains"...
 
 
Bila je to teška godina za Wolfa nad čijom su se karijerom i ovako nadvijali određeni upitnici. Može li Nijemac napraviti čudo i uzeti Olympiju u svojoj karijeri? Može li uzeti barem srebro na toj pozornici? Jesu li najbolji dani iza njega ili tek slijedi eksplozija s njegovim potpisom? Sva ta pitanja nastala su kao produkt turbulentnih godina u njegovoj karijeri.
 
Dennis može biti na vrhu, a može i tresnuti, pokazao je to nekoliko puta. Najbolje trenutke sigurno je proživljavao kada je podizao trofej na Arnold Classicu u Columbusu nakon žestoke bitke s Rhodenom, kada je uzeo broncu na Olympiji tek par nijansi iza Kaija i Phila, ali i kada je sasvim sigurno trebao razvaliti Kaija u Pragu, no ovaj se zbog problema s trbuhom morao povući iz finala. Uvijek treba ostaviti prostora mogućnosti da je zaista bio problem zdravstvenog tipa, ali ipak, vjerojatno u tom trbuhu nije bilo hrabrosti priznati Dennisu pobjedu. 
 
Prošle godine Wolf se nije baš oduševio svojim plasmanom na Olympiji. Iako je Kai ostao van jednadžbe, nekako se zapravo ista sudbina dogodila i njemu na bini. Svi su se pitali hoće li baš on ili Rhoden najviše pritisnuti Phila, kojem se na kraju prišuljao Dexter preskakujući pritom obojicu navedenih. Wolf je izvukao deblji kraj od rivala mu Shawna i završio s drvenom medaljom, vjerojatno najgorom od svih.
 
Četvrto mjesto nije mu prijalo, čak ni njemu koji je poznat po skromnosti i odmjerenim izjavama. Nikada nije trash talkao ili se razbacivao s tvrdnjama da će razbucati Phila i osvojiti Olympiju bez ikakva problema. Dennis bi bio jedan od one rijetke sportske gospode koja će svoje šanse prokomentirati s ukusom i dozom realnosti kakvu će mnogi izostaviti iz svoje samohvale.
 
Uvijek je tvrdio da se može natjecati s najboljima, misleći da mu može pripasti drugo ili treće mjesto, a da za prvo mora raditi koliko god može. Siguran sam da ga je priželjkivao svaki puta, no nije mu padalo napamet da se na plakate potpisuje kao Mr. Olympia, ili kaže Philu neku tešku riječ.
 
Kada je objavljeno da zaista neće moći na binu ove godine, mnogima je bilo iskreno žao. Bodybuilding voli figure koje odstupaju od normi i stereotipnih silueta, a Wolfova je upravo takva. Previše freaky da bi ju nazvali sto posto klasičnom, previše dobrih kontura da ga okarakterizirate kao čistog monstruma. Dovoljno mana da ne djeluje kao akcijska figurica s dozom vrlina zbog koje se može plasirati u sam vrh.
 
Nove slike ukazuju na to da je prionuo na posao vrlo ozbiljno i revno, onako kako on to zna. Nadamo se da će biti prilike što skorije ga ugledati na nekoj od bilderskih pozornica, gdje će se boriti za Olympia kvalifikaciju. Neće to biti lak zadatak, ali Dennis je oduvijek bio teškaš!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO